despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de-atît de jos n-am pornit-o niciodată

IMG_9552

Gata: noii primari s-au jurat, cu mîna pe Biblie, c-or să facă și să dreagă. S-or fi și-apucat de treabă, între timp – cin’ să știe?

Au multe de făcut – și niciodată vreo administrație nouă n-a pornit-o c-un asemenea handicap.

Am dovedit-o sistematic că admininstrația bătrînului panglicar a schimbat teribil de rău felul de-a fi omul luat în seamă. Dac-ar fi fost numai atît! Dar, vedeți voi, Bucureștiul nu doar c-a stat din toamna trecută-ncoace – de cînd ne-a fost băgat Primarul la răcoare – dar a și luat-o rău în jos, nemaiavînd cine să-l conducă…

Sectoarele-s și mai nenorocite. 5-ul nu mai este administrat de aproape un an-jumate; iar 1, 2 și 4 – rămase și ele fără primari care să fie în situația să fie realeși – n-au beneficiat nici măcar de spoiala pre-electorală cu care cetățenii își mai îndulceau amarul. Sectorul 6 – chiar dacă n-a avut primar arestat – a fost și el în aceeași situație.

E și un lucru bun: văd printre primarii cei noi de sector un fel de raportare la activitatea Primarului din Sectorul 3; „să facem ca Robert”, „să vedem cum a reușit Robert”. Este bine; este corect…

… dar trebuie să ne fie clar de unde pornim: de foarte de jos, de mult prea de jos.

Nu mă-ntrebați dacă sînt optimist; nu asta-i important. Important e să ajungem la normal; de-abia dup-aceea vom putea să lăudăm vreun primar care va-ncepe să facă și să dreagă.

8 comments to de-atît de jos n-am pornit-o niciodată

  • Dan

    Cumva eu cred ca madam Firea n-o sa aiba nicio problema in a-si impune agenda. Ca personalitate e genul nevasta in casa careia canta gaina, care spune ce gandeste si nu se ascunde dupa fineturi. Daca n-o ridica DNA-ul cred ca va ramane in istorie ca doamna de fier de la primarie, dar asta evident ca nu va presupune neaparat ca a facut numai lucruri bune pentru oras.

  • hm

    Musca la arat. Multă lume o să fie confortabilă cu stilul ăsta.

  • Ando

    In plus, nu mai au nicio scuză: toţi primarii de sector sunt acum dela PSD.Deci,nu mai au pe cine să dea vina că îi obstrucţionează.
    Ciocu mai mic şi …la treabă!

  • Firea e exemplul că se poate mai rău decât Oprescu. O să mai trântească şi ea vreo lucrare ilegală (probabil străpungerea Ciurel – A1, că e mai simplu să pompezi tot traficul direct în Splai) pe care nici n-o s-o termine, după cum şi Oprescu n-a fost în stare să termine nimic, cu excepţia Pasajului Basarab, da’ ăla era gândit de Băsescu şi început de Videanu (de fapt, era gândit de pe vremea lui Ceauşescu şi se renunţase la el din cauza distanţei mici faţă de blocurile de pe Titulescu şi a lăţimii Şos. Titulescu).

    E curios şi ce zice proprietarul site-ului despre Oprescu, ţinând cont că acum 4 ani l-a votat cu ambele mâini şi i-a distrus în scris pe toţi contracandidaţii lui.

    • hm

      Ți s-a spus în mod repetat că nu l-am votat niciodată pe Oprescu.

      Cu siguranță am avut grijă și să condamn orice alternativă și mai nocivă de Primar.

      Am fost, desigur, de partea Capitalei la proiectele vitale ale Capitalei – orice cetățean va face însă asta.

      • Nu l-ai votat, dar i-ai distrus în scris pe toţi care i s-au opus, în special pe Nicuşor Dan.

        Despre ce ,,proiecte vitale” vorbeşti? Nu am auzit la vreun primar proiecte precum:
        – extinderea reţelelor de transport electric
        – crearea de noduri intermodale de transport public de călători
        – plantarea de păduri pe terenurile virane de la ieşirea din oraş, în vederea creeri ,,centurii verzi”
        – realizarea de parcuri pe terenurile virane rămase mai ales în centru
        – interzicerea parcării în centrul oraşului
        – taxa de congestie pentru circulaţia în interiorul inelului central/median sau cum s-o numi inelul parcurs de tramvaiul 1
        – impunerea unor limite de viteză de 30 – 40 km/h pentru vehicule în interiorul inelului central (cum este la Berna, de exemplu) şi realizarea de treceri de pietoni şi amenajări rutiere pentru calmarea traficului şi pentru evitarea folosirii necorespunzătoare a benzilor (gen dreapta de pe banda 2)
        – dotarea şcolilor (s-au renovat multe clădiri, dar dotările interioare sunt tot cele de la 1970 toamna)
        – renovarea şi dotarea corespunzătoare a spitalelor municipalităţii
        – renovarea clădirilor monument istoric încadrate în clasa I de risc seismic şi asigurarea măcar a costurilor proiectului tehnic şi scutirea de taxe pentru autorizaţii în cazul celorlalte clădiri cu risc seismic clasa I cu destinaţia de locuinţe
        – sistem integrat de colectare selectivă a gunoaielor, curăţenie stradală şi deszăpezire
        – reabilitarea termică a blocurilor
        – modernizarea sistemului de termoficare
        – refacerea albiei Dâmboviţei şi a zonei adiacente, ca să nu mai pută de la 2 km distanţă
        – finanţarea corespunzătoare a instituţiilor de cultură aflate în subordinea municipalităţii

        Astea sunt proiecte vitale. Nu am auzit vreun primar să le aibă măcar în programul electoral.

  • hm

    Normal că am avut în vedere amendarea oricărei posibilități ca Bucureștiul să ajungă la dispoziția unor personaje nocive.

    E distractiv însă cîte din lista aia se regăsesc prin gargara P.S.D.

  • Păi câte se regăsesc? Şi, mai ales, câte s-au făcut? PSD ela conducerea Bucureştiului de 8 ani! De 12 dacă punem la socoteală CGMB-ul de pe vremea lui Videanu. Ce au făcut în ăştia 12 ani?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>