despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: mizeria puilor de om

De fiecare dată cînd citesc fragmentul ăsta, pus mai jos, îmi dau seama că nimic – dar nimic! – nu-i nou sub Soare; nimic nu s-a schimbat: căci Omul însuși nu s-a schimbat:

IMG_1028

… fragmentul e scris de Čapek; poate undeva acum vreun secol: nu știu precis. Doar că mizeria – aici ori altundeva; azi ori oricînd – e mare, prea mare.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilulAr fi grozav dacă aţi sesiza direct situaţia la Protecţia Copilului (ca să fie cît mai multe reclamaţii de la oameni diferiţi) dar, dacă nu vreţi asta, trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest

1 comment to trezim copiii: mizeria puilor de om

  • Dan

    Revin cu un sumar a ce am mai comentat pe aici:

    – noi ca societate avem si am avut din totdeauna o problema grava in modul in care ne tratam copiii, incepand din familiile de origine, pe strada, in scoala etc.

    – niciun sistem de protectie sociala nu functioneaza si nu va functiona niciodata decat “in sensul majoritatii”, spre ajutarea unei minoritati (cu cat mai mica minoritatea, cu atat e mai eficient sistemul). In cazul de fata, “problema” e la majoritate (insa nicio schimbare nu a inceput vreodata fara un act de pionierat).

    – exista o ipocrizie profunda in ce priveste modul in care sunt “filtrati” cei care vor sa adopte sau sa ia in plasament copii, mergand pana la punerea la dosar a unor “caracterizari de la locul de munca” si a cate unui exemplar de cazier de la toti cei care stau la adresa respectiva (deci daca ti-ai luat in spatiu fratele cu probleme cu legea, ….). Asta pe langa profil psihologic, adeverinte de la servici, venit, etc etc. Daca s-ar putea aplica o politica similara si in cazul parintilor naturali (in sensul de a li se permite sau nu sa faca copii, nu stiu cum, dar intr-un mod care sa functioneze), am asista la depopularea tarii in maxim 2-3 generatii.

    Asta avem, cu asta defilam.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>