despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

agresînd orașul

ce-mi place… se apropie campania pre-electorală, cea-n care toată lumea fură startul…

img_5270 img_5431 img_5429

… pîrliții, îndeobște. Și favoriții noștri, desigur.

img_5434

Am calculat: de un an încoace, corturile lui Nicușor Dan deja au agresat vizual Bucureștiul vreo patru luni. Toamna trecută…

img_8161

… în primăvara asta

20160316_125232

Și-acuma iar… Da! E dreptul lui, o face pentru un scop care scuză mijloacele. Dar agresiunea asta vizuală e uriașă: hectare, hectare, hectare de reclamă!

Ne pasă de București și de problemele lui, nu? Ei, una din problemele lui e taman asta: prea multă publicitate pe stradă: mult, mult, mult prea multă…

15 comments to agresînd orașul

 • Filip

  Primul comentariu!

 • Filip

  Pe mine nu mă deranjează agresiunea vizuală, ci faptul că-mi ocupă trotuarul. Problema e că USR și celelalte partide au găsit portița asta în legislația electorală care le permite să înceapă în avans campania electorală, așa că asta e, trebuie modificată legea. Eu personal aș face mai permisive regulile legate de campanie, pentru a preîntâmpina alte abordări la fel de creative.

 • hm

  în Victoriei sînt deja trei alcătuiri de-astea una lîngă alta.
  A se nota, sînt la fel de pornit și contra celor care sînt “decît” reclame banale.

 • Filip

  Cred că „reclamele banale” încă pot juca un rol pozitiv, în condițiile în care nu toată lumea stă pe net sau pe canalele de știri. Dar probabil că în timp vom putea renunța la ele, fiindcă sunt urâte, într-adevăr.

 • Dan

  Pe mobil hotznewsu’ ma agreseaza cu insert-uri cat juma de ecran (de telefon) in care fostul prim ministru e asociat cu un anume partid, cel format de prietenii lui. Ne asteapta tot felul de surprize in campanie.

 • ey

  Problema este si numarul urias de semnaturi ce trebuie stranse inainte de campanie. Trebuie modificata legea, scazut numarul de semnaturi, si restrictionate evenimentele din pre-campanie.

  • Filip

   Într-adevăr. Iar numărul ăsta uriaș face foarte dificilă verificarea rapidă și transparentă a valabilității semnăturilor, de unde riscul aplicării arbitrare a legii de către magistrați, în urma unor diverse presiuni (a se vedea oscilațiile cu ocazia candidaturii din 2008 a lui Oprescu).

 • Să vedeţi ce e pe la ţară, deja sunt bannere de-a latul străzilor (mai ales ale PMP şi al lor ,,ridicăm România”… s-a văzut că Udrea se pricepe să ridice lucruri, după poza cu ciobănaşul).

  Pe de altă parte, dacă nu ne plac bannerele, putem să votăm cu PCR, pardon, PSD, nu? Ăia n-au nici corturi, nici bannere… nici nu au nevoie, în mod sigur vor obţine majoritatea, iar Dragnea va ajunge premier (eventual cu Ponta ministrul justiţiei).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>