despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul



arhiva

Lucruri care nu mai sînt ce-au fost

De-a lungul vremii am recomandat fel de fel de lucruri bune – ştiţi. Dar lucrurile se schimbă – şi e corect să le înfăţişăm aşa cum sînt ele acum. Aşadar…

  • la Raisa, cozonacii au fost slabi de tot de Paşte. Odinioară le-am lăudat eclereurile, dar sînt – acum – destul de banale. Patiseria lor e uneori bună, alteori nu…
  • nici cozonacul de la Claus nu mai e ce-a fost
  • nu v-aş îndemna să cumpăraţi prăjituri de la Georgi; iar găluştele lor cu prune sînt mici rău în ultima vreme
  • sandwich-urile de la Toscana sînt cu adevărat dezamăgitoare
  • La Cărbuni vinde nejustificat de scump de la o vreme-ncoace
  • pizza de la Cor’tile e… ceva-acolo aruncat pe-un blat care seamănă cu lipia de shaorma
  • Shaorma de la Piaţa 1 Mai e la fel de proastă, indiferent de shaormeria de la care-o iei
  • Teriyaki – fast-food-ul japonez – e slab rău
  • că tot face Mc Donald’s 15 ani de cînd a venit în România: cine-a mîncat Big Mac pe-atunci, nu-l mai recunoaşte în cel de-acum
  • … şi cît de bun era un sandwich de la Gregory’s, odinioară!

Cît despre recomandările cele bunerămîne cum am stabilit

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

8 comments to Lucruri care nu mai sînt ce-au fost

  • Freesys

    La “MEC” nimic nu mai are gustul de odinioara, poate ca si compania (ca multe altele din diferite domenii) produce marfa de calitate si marfa pentru Europa de est.

  • grettel

    de ce sa nu cumparam praji de la Georgi? =(( ca doar prepara totul la vedere,deci nu cred ca lucreaza in conditii insalubre.

  • hm

    @freesys: nu ştiu că să zic despre posibilul standard dublu, pentru că n-am mîncat niciodată la vreun McDonald’s din afara ţării.
    @grettel: pentru că sînt mult prea artificiale, prăjiturile de la Georgi. Chiar dacă sînt lucrate curat – chiar foarte curat, într-adevăr.

  • hero(dot)com

    Mecul e diferit in vest – au si un meniu diferit pana in ora 11 sau 12 – cel de mic dejun- in care carnea tocata consacrata lipseste cu desavarsire, fiind inlocuita in mai toti burgerii cu bacon&egg. Sa ma fi vazut cand de nedumerit eram cand am intrat in restaurant si ma uitam la meniu si ma uitam in stanga dreapta si imi dadaem palme ca nu recunosc nimic din ce era afisat :). KFC in schimb parca e mai reusit la noi. Parerea se refera la SUA vs Romania. [Si da, nu trebuie sa ai cod de pe chitanta sa intri la buda, ca un alt aspect :D]
    Sunt de acord si eu cu parerea despre Georgi- simti frisca sintentica inca de la prima vedere aruncata catre vitrina.

  • Ei, hai că eşti culmea, măi HM.
    Nici noi nu mai suntem ce eram odată, darămite o şaormă! 😉

  • Freesys

    @hero(dot)com inseamna ca s-au schimbat total, eu am fost la “Mc” acasa in ’99 si multe din ele erau XXL toata ziua era prima data cand vedeam “free drink” iar portiile erau nesimtit de mari, portia de cartofi era servita intr-o casoleta de plastic care cred ca avea un kg, conceptul era ca fiecare familie sa comande o portie realitatea facea ca fiecare membru al familiei sa aiba portia lui.

  • hero(dot)com

    @ Freesys:
    Nici in State nu mai e ce era Macul 🙂
    Portiile nesimtit de mari au fost si acu 3 si 4 ani cand am fost eu. Iar principiul refill/all-you-can-drink e cred ca la 99% din fast-food-urile din State. Dar cum ziceai tu, la cat de mare e paharul ala [cel mare are sigur 1L], sigur nu apuci sa ii faci refill.
    Ne cerem scuze lui HM pentru extinderea subiectului McD. Revenind la tema articolului, cam asa se intampla cu alimentatia publica la noi dupa ce observa ca se vinde bine – fie scumpesc, fie strica retele, fie le micsoreaza sustinand ca tin de pret.

  • hm

    Eu aş vrea să văd şi all-you-can-eat la noi.
    Şi pun pariu că n-ar da nimeni faliment.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>