despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Matty: una pe zi

navestistii-intre-ei

1 comment to Matty: una pe zi

  • Dan

    Dap, unul dintre “secretele” industrializarii din comunism: pana la inceputul anilor ’80 erau mai multe slujbe in fabrici decat “unitati locative” in oras; prin acele vremuri nu numai “populatia eliberata din agricultura” se suia in “personal” (sau rapid cu vagon restaurant, dupa caz) si venea zi de zi la fabrica – ci si oamenii cu functii de conducere, majoritatea detasati cu repartitie. Bine, in “deceniul negru” al comunismului foarte multi au primit in final locuinta in oras, chiar si sub forma vreunei camere mizere cu baia pe hol intr-un “camin de nefamilisti”.

    In caricatura apare insa un detaliu interesant, anume sticlele de bautura. In comunism era un sport national sa intri in schimb “un pic ametit” si sa te intorci acasa pe cate carari puteai sa mai numeri. La un moment dat a aparut si “legea orei 10” (interzicerea vanzarii de bautura pana la ora 10 dimineata), cu efecte discutabile.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>