despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Cofetăria Casablanca

Uimitoare este încăpăţînarea de-a rezista, neschimbată, în plin centru: în Romană, cum o iei înspre Lahovari. De ani şi ani, – o ştiu eu de vreo şapte! – cofetăria Casablanca arată la fel şi face prăjiturile la fel. E, asta, bine sau rău? – zău dacă ştiu. Dar în oraşul în care se-nchid, la rînd, restaurante, cafenele, baruri şi terase uite că avem cofetăria Casablanca – cu camerele ei aerisite, cu terasa ei, cu prăjiturile ei bune, cu patronul ei de dintotdeauna.

La Casablanca fac şi cataif; nu ştiu dacă e aşa cum ar trebui el să fie la carte – dar e bun. Şi puţine cofetării fac cataif la noi.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to Cofetăria Casablanca

 • hero(dot)com

  mno, eu fac cataif acasa, si poate voi trece pe acolo din curiozitate…chiar nu stiu cofetaria.

 • Mie imi place si respectiva casa 🙂

 • hm

  Casa face toooţi banii!

 • Cataiful de la Casablanca este mirobolant, făcut cu cea mai indecent de nesănătoasă frişcă naturală! Şi amandinele de acolo sunt reuşite!

 • Lavinia

  Nu as recomanda nimanui aceasta cofetarie!!! Noi ne-am facut tortul de nunta la ei (nu pentru ca i-am fi ales, ci pentru ca restaurantul la care a avut loc nunta are contract cu ei) si a fost o mare dezamagire!!!! Nu semana deloc cu ceea ce am ales! Plus ca au facut un tort minuscul pe care l-au prezentat invitatilor si inca multe altele (nestilizate banuiesc) care au ramas in bucatarie. Mai mult, cand am mers la degustare ne-au dat prajituri din congelator (efectiv ne-a zis patronul sa mai stam 5 minute sa pice gheta de pe ele) si, vazandu-ne uimiti, ne-au spus ca asa e normal, asa tin toate cofetariile prajiturile la congelator zile intregi pana le vand. Concluzia: Nu se merita deloc!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>