despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Bulevardul Bucureștii Noi s-a redeschis circulației

scris de Florin

Bulevardul Bucurestii Noi s-a redeschis circulatiei. Iata cateva poze facute azi pe noul tronson dintre statia Jimbolia si Laromet (fostul capat al tramvaiului 20).Dupa cum arata respectivul tronson, se pare ca linia 20 va fi radiata din nomenclatorul RATB.

De asemenea am vazut ca la Laromet au capat autobuzele 205 si 304, iar 112 si-a reluat traseul prin B-dul Laminorului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 comments to Bulevardul Bucureștii Noi s-a redeschis circulației

  • Consecințele șantierului de la Metrou întins pe decenii:

    1. O mare parte din micile afaceri ale băștinașilor s-au dus. Micile magazine sau service-uri au fost expropriate (intersecția Jimbolia și intersecția Laromet) ori patronii le-au mutat în alte spații, pe șoseaua Chitilei.

    2. Personalul care lucra aici a plecat între 2014-2016 și după redeschidere au venit unii noi, transferați de la alte firme.

    3. Câmpul rămas după mutarea lui Laromet n-a produs decât tufe sălbatice și buruieni în ultimii 12 ani. Dar noii săi proprietari, firma AFI, vor să facă un cartier de blocuri cu un supermarket în mijloc 😛

  • hm

    of, las-că și pe șoseaua Chitilei bate vîntu’, e-așa o sărăcie…

    • Pe șoseaua Chitilei, sărăcia muncitorilor pensionați de la CFR în anii 1960, când oamenii își făceau case pe acolo, era neschimbată în anii 1990 🙂 Asfalt nema, afaceri ciuciu, canalizare deloc. Anii 2000 au adus asfaltul, canalizarea, renovările, casele noi, blocurile, magazinele, tramvaiul modern.

      Și odată cu astea a venit în Bucureștii Noi / Chitilei / Pajura și boala cartierelor de case. Aceeași ca în Militari-Uverturii sau Cățelu: cartierul dormitor.

      Din pricina umflării bulei imobiliare, oamenii care erau interesați să vândă au vândut. Așa încât au rămas fie cei care au cumpărat (foarte bogați) sau care nu au putut să vândă, fiindcă aveau o cocioabă (foarte săraci). În sensul propriu, literal, al expresiei, poți să vezi o cocioabă lângă o vilă de milionar.

      Astfel, afacerile ”cu Dorel și trusa de scule” din comunism și anii 1990 nu mai țin. Milionarul nu e interesat să cumpere de la magazinul din colț și nici să își repare mașina la Dorel, iar săracii nu își permit.

      În mod surprinzător, cei care readuc la viață cartierul din moartea clinică sunt tocmai mafioții imobiliari. Cei care au pus mâna pe câte un teren, mai cu acte de mână, mai legal, mai ilegal, au demolat rapid și au trântit un bloculeț P+2+M (fiindcă e culoar aerian și nu se poate construi mai înalt). Fiindcă ei vând apartamente la fraieri, iar cei care cumpără sunt oameni cu venituri medii și credit. Adică oamenii care sunt interesați să cumpere alimente de la Lidl sau Kaufland, whisky de la Mega Image sau piese auto de la Unix.

      • hm

        Bine spus! Au răsărit ceva bloculețe. Au rămas în picioare niscai afaceri cu materiale de construcții, ceva spălătorii auto, în rest pîrjol.

        Cine mai caută atmosferă veche, merge încă-n Ferentari; aici mai funcționează.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>