despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cel puțin enervant

img_5391

… să folosești transportul public, este, neîndoios, enervant  – și asta nu numai la noi, ci oriunde-n lume. Mîrlani, mitocani îs peste tot.

La noi, ce-i drept, transportul public în sine e și prost, ceea ce se-adaugă la toate celelalte

Ați văzut – oamenii au tendința să se izoleze, să se ferească de ceilalți. Cel mai simplu e să stea-n mașinile lor ori să se suie pe biclă și se nu se frece nemijlocit de semeni.

Cu toate astea, mulți nu au de ales – trebuie să se folosească de transportul public. Și, cum timpul petrecut în înghesuială nu trebuie pierdut, caută să-l umple. Unii citesc. Alții-și povestesc viața-n gura mare. Alții doar dondăne ca să treacă vremea.

Bețivii-s oribili. Hoții-s periculoși. Liceenii-s gălăgioși. Dar cei ce folosesc telefonul sînt, da, enervanți.

Vorbesc tare, vorbesc multe – și-ntr-un fel vorbesc în metrou și-ntr-altfel în tramvai -, vorbesc lucruri care nu te privesc și cu care n-ar trebui să te-ncarci; dar e la mintea cocoșului că treaba asta n-are cum să se schimbe: cu toții folosim telefonul tot mai mult, tot mai des.

Asta e: sîntem împreună, sîntem oameni printre oameni. Nu-i mereu frumos și ușor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>