despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Case căzute – recuperări

scris de Ando

Am mai spus-o: serialul nostru despre casele căzute ale Bucureşti-ului este, în esenţă, un serial trist, amar şi cred că nu sunt necesare argumente suplimentare care să susţină această afirmaţie.

Curând se vor face doi ani de la primul episod şi puţine au fost cazurile în care s-au ivit şi mult doritele “semne bune”, adică acele situaţii în care o astfel de clădire părăginită să fie reparată sau renovată, adică recuperată (chiar dacă de multe ori discutabil, sub aspect arhitectural).

Aşa se face că, personal, mă bucur că am surprins zilele trecute două noi astfel de cazuri.

Prima este casa aflată la nr. 79 de pe strada Grigore Alexandrescu. La un an şi jumătate de la mica noastră excursie, clădirea a fost adusă “la viaţă”:

dscn0569 reabilitare_gr-alexandrescu-nr-79

Mergem acum pe bulevardul Iancu de Hunedoara, unde la numerele 40 și 42, la numai o staţie de tramvai de Piaţa Victoriei, pe un teren generos, se află un ansamblu de clădiri, aparţinând de societatea Biofarm.

Aşa cum se poate vedea în poza de anul trecut, corpul de clădire de la numărul 42, fiind la stradă, ieşea în evidenţă prin aspectul său janghinos. Şi iată cum arată, acum, noua sa “faţă”, suprinsă zilele trecute:

biofarm42_foto-2015 nov-2106_cladire-refacuta_biofarm_bd-iancu-de-hunedoara

Chiar dacă modificările sunt substanţiale, eu zic că putem vorbi de un câştig pentru imaginea de ansamblu a străzii.

mai multe despre Case căzute

1 comment to Case căzute – recuperări

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>