despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

„rezultate pentru bucureșteni”

img_8428

Nu mai e mult și va trece jumatea de an de cînd duamna primar și-a intrat în pîine.

… a făcut, dom’le, ceva?

Dacă-i urmărim activitatea, sîntem impresionați: a reușit, din iunie pînă-ncoace, să nu vină la serviciu îmbrăcată de două ori cu-aceleași haine.

… dar al’ceva?

Lumea zice – simte! – că nu. Aceeași lume, însă, a-nceput s-o vadă mai simpatică.

Nu-i meritul ei – e ajutorul primit prostește de la opoziția din Consiliu, vădit ageamie și rău-intenționată.

O fată muncitoare, de se luptă zi după zi cu greutățile: cum să nu fie bucureștenii de partea ei?

Lăsînd asta la o parte, nu putem încă zice că duamna primar a făcut ceva – n-are nici o viziune, n-are nici o idee pentru viitor; nu e nici măcar un bun administrator local, un bun executant. Doar și-a arătat cam care-i e puterea. E pentru prima dată-n istorie cînd Bucureștiul intră-n Iarnă cu zeci de bulevarde fără gropi: asfaltarea din noiembrie e un tur de forță măreț, fără îndoială.

Dar cît va mai dura pînă cînd Bucureștiul va ajunge la un nivel rezonabil? – fiindcă după Oprescu și mai ales după interminatul înspăimîntător ce i-a urmat, Capitala s-a dus rău de tot naibii.

21 comments to „rezultate pentru bucureșteni”

  • Dan

    Umbla pe bloguri zvonul ca pe la esaloanele intermediare a venit “ordin” de la “partid” pentru a aranja lucrurile intr-un mod congruent cu discreditarea guvernului tehnocrat, gen fiecare dupa posibilitati, “in sus” sa spuna ca au stoc de vaccinuri, “in jos” sa spuna ca s-au terminat toate stocurile (de exemplu). Cam ca pe vremea ailalta, cand toata sefimea avea dubla comanda, adica odata pe linia ierarhica de la intreprindere si inca o data pe cea de la partid. Sigur, unii erau la triplu, adica “ascultau” si de secu’, ceea ce nu m-ar mira sa fie cazul si acum in unele cazuri. Smecheria a mai fost aplicata si in trecut, tin minte pe propria piele cum in 2000 in sezon de alegeri “s-a dat drumul” la caldura in Bucuresti fix dupa vot.

  • hm

    Dat fiind că discreditările merg din toate direcțiile, cu atît mai mult adevărul înseamnă c-o fi undeva la mijloc

  • Oana

    Nu stiu cine-o vede “mai simpatica”, si nici nu inteleg de ce e opozitia “vădit ageamie și rău-intenționată” – pentru ca o intreaba cum se cheltuiesc banii? De asemenea, nu stiu unde sunt bulevardele alea fara gropi… Da’ daca zici tu ca asa e, asa o fi, ca doar n-oi fi platit sa spui asta, nu?

  • hm

    Confirm că nu sînt plătit, bulevardele se pot număra, iar oamenii – din păcate – pot fi auziți și ascultați.

  • Anonymous

    Ramine totusi de lamurit aia cu opozitia “vădit ageamie și rău-intenționată”…

  • hm

    mă tem că asta-i problema opoziției însăși…

  • Dan

    Sa o dam in analize politice?

    PSD – in general inteligenti si capabili… cand vine vorba de furat.

    PNL – in general in zona mediocra, cu cateva sclipiri, dar focalizati tot pe furat (si nici macar nu-s finuti, ba chiar sunt mult mai grobieni decat “ceilalti”)

    USB/USR – o adunatura initiala de “nu”-uri devenita intre timp un melanj in care se amesteca tot felul de competente/incompetente/curente politice diferite sau chiar radicale.

    PMP – ‘ssssescu!

    ALDE – puntea spre parlament a celor mai mizerabili, corupti, mincinosi, infractori etc din tot spectrul politic, exceptand personajul mentionat mai sus care merge cu masina personala, nu se suie in “tramvai” cu toti taranii!

    PRU – un PRM mai radical, lansat doar pentru alegerile curente pe post de petarda pentru a pune partidele mainstream intr-o lumina buna.

    Asta votam (sau nu), ca in parlament se vor face si reface legaturi si aliante…

  • hm

    trebuia să ne-aduci aminte cît de nasol stăm 🙂

  • cata

    HM, vad ca ai inceput de la o vreme sa fii bagat in seama de troli . Asta inseamna dupa parerea mea ca incepi sa devii important , sa contezi.Stiu ca nu iti doresti asa ceva dar notorietatea vine si cu lucruri neplacute , pe langa cele placute.
    De aceea je se manifesta ,atat cat o facea , tot de la o vreme , in alta parte . Sper sa fiu scutit acolo de impertinenta si prostia unora platiti sa faca rau . Castiga si ei o paine adevarat dar a lor este unsa bine cu un strat gros de …..
    Parerea mea !

    • hm

      Doamne, ce mai descoperă unii, vecine, fix în perioada asta electorală, și „că au copii de crescut“, și „că au rate de plătit“….

      Sau, cum ar zice cineva…. „pe mine nu mă plătește nimeni, pot s-arăt chitanța“.

  • cata

    @Dan – excelenta prezentarea facuta bucata cu bucata cumetriilor astora care isi zic partide politice.

  • A mai fost unul cu ţ’şpe asfaltări, îl chema Videanu. Şi ştim ce s-a ales de asfaltările lui.

    Iar asfaltul pus acum, la 3 – 4 grade C, după iarnă va fi plin de gropi. Decopertările astea au ridicat în aer tone de praf, poate mâine vă pun o poză cu maşina mea parcată de 2 zile pe Prel. Ghencea. În talon scrie că e albă, dar dacă mă opreşte Garcea îmi dă amendă că am schimbat culoarea…

    Am văzut că azi au decopertat şi Bd. Iuliu Maniu între Leul şi APACA. E plin de praf şi pietricele. Dacă fac pană de la pietricelele alea, îmi plăteşte doamna Firea repraţia?

  • Ella

    Confirm că Iuliu Maniu e mizerabil, a fost săptămâna trecută pe sensul către centru, acum e pe sensul din centru. Asfaltarea e făcută prost, un strat foarte subțire de îmbrăcăminte asfaltică care o să o ia la vale la primul îngheț. Gurile de canal sunt una mai sus, una mai jos, de trebuie să faci slalom printre ele.

    Asfaltarea de acum doar va da de lucru acelorași firme de casă în primăvară (de ce să nu ne coste și acum, și la primăvară?)

  • hm

    Da’ pe vremea lui Videanu cum naiba se decoperta? Nu erau pietricele?

    https://www.simplybucharest.ro/?p=40323

    Dar, stati! Exista niste oameni buni, se cheama consilieri; i-am vazut la parada de-Ntai Decembrie, dar nu i-am vazut legandu-se cu lanturile de compactoarele de asfalt.

  • Eli

    Programul de asfaltari pornit in prag de alegeri e nasol rau. Pa langa faptul ca asfaltarea la temperaturi mici nu se prea face, praful peste care toarna o sa asigure ca stratul asta va sta doar pana la prima zapada. In plus, nu au facut nici o reparatie la struttura inferiore. Dar deh, trebuiau platiti furnizorii de la alegeri.

    Tre sa mutam alegerile mai la inceput de octombrie, ca sa nu mai turnam asfalt pe inghet.

    • hm

      … păi nu se pîngea PSD că “tehnocrații au amînat alegerile” pentru decembrie?
      Bieții oameni, vezi la ce se gîndeau.

  • A venit 6 decembrie, doamna Firea a rezolvat traficul… pe drumul meu am făcut dimineaţa 27 minute, iar la întoarcere 33 minute. În mod normal îl făceam în 25 minute maxim. O singură dată am făcut mai mult, că a nins şi a trebuit să împing bicla pe o anumită distanţă.

    Bonus, praf de 2 degete pe ochelari (şi în plămâni, da’ pe ăia nu pot să îi scot şi să îi spăl), că pe Iuliu Maniu şi Prel. Ghencea s-a decopertat.

  • hm

    Mai are timp. Încă nu au trecut șase luni.

  • hm

    Nu, c-a depus jurământu’ pe 23 Iunie 🙂

  • Mâine trec cele 3 luni ale firii… pe Iuliu maniu pietricelele sunt în continuare pe margine, spre disperarea celor cu cursiere sau cauciucuri mai uzate. Noroc că eu am pus anul trecut anvelope Continental cu strat anti-pană, se văd pe ele înţepăturile pe exterior ale pietricelelor oprite în stratul anti-pană.
    Marcajele tot nu s-au făcut (şi nici nu cred că se vor face anul ăsta), asfaltul deja s-a vălurit la, canalele au ajuns 5 cm sub nivelul asfaltului… până şi Videanu asfalta mai bine.

    Pe Prel. Ghencea a rămas asfaltată doar o porţiune, că au venit alegerile şi nu s-a mai continuat. Desigur, fără marcaje, cu pietricele pe margine şi la nivel diferit de parcările în spic… păi ce amortizoru’ meu, să nu trecem şi pe la service de sărbători?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>