despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

Dumineca în Parcul Carol

… cald, Soare, lumină: și-n plus, Duminecă. Ce cotloane frumoase poate-avea Parcul Carol!

Copaci ciudați, castele nefericite, căsuțe de poveste, istorie uitată: de toate-s aici.

   

2 comments to Dumineca în Parcul Carol

  • Ando

    Marele merit al lui Gogu Constantinescu este cã a reusit sa elaboreze o teorie corectã a betonului armat, dar si o metodã originalã de calcul a boltilor încastrate. La început, aceasta metoda a fost verificatã, în 1906, prin constructia podului cu arc cu des­chiderea de 16 m peste lacul din Parcul Libertatii (actualmente Parcul Carol I) din Bucuresti. Tot in 1906, a aparut o problema la un perete ce inconjura Camera Deputatilor, iar Gogu Constantinescu a fost solicitat sa o rezolve; avea numai 25 de ani! Problema a fost rezolvata prin realizarea unei centuri de beton armat, dar si prin constructia unor plansee tot din beton armat. Cand lucrarea a fost terminata, deputatilor le-a fost frica sa intre in cladire, deoarece se temeau ca nu cumva sa se prabuseasca cladirea. Au trecut peste 100 de ani si constructia inca rezista!

    De aici: http://nini.qsl.ro/?q=node/357

  • Dan

    In Parcul Carol exista singurul Sequoia Gigantea din Bucuresti dar eu personal nu l-am localizat inca si nici poze pe net cu el n-am gasit. Prin tara mai exista un numar mic de exemplare, cel mai cunoscut fiind in Baile Herculane langa Cazino si Primarie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>