despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o recomandare

… cine nu s-a plimbat prin Capitala anilor ’70-80, purtat de pozele făcute de Șerban Lăcrițeanu? Au fost publicate de mulți ani pe forumul Tramclub. Dar știți că nu-s toate acolo…

Inginerul Lăcrițeanu a pozat enorm în București. Îndrăgostit de tramvaie-n primul rînd, a surprins nu doar cutii de tablă pline cu oameni – ci Istorie.

Pe „Bucureștiul meu drag” se găsesc aproape 150 de imagini ale lui Șerban Lăcrițeanu. Parte din ele au apărut și-n revista asociației acum ceva ani. Dar să le vezi, laolaltă – ce-ncîntare; pentru că pe cîteva nu le știm de pe „Tramclub”.

… zloată și șantiere; Uranusul coborînd spre Izvor; lucrările de metrou sluțind Piața Unirii; o veche „săgeată albastră” părăsind Gara; o stație de tramvai interbelică încă-n picioare, jos la 11 Iunie; sau rondul Coșbuc c-o parte din uitatul cinema „Modern”.

Mă-ntreb cîte alte poze mai are Șerban Lăcrițeanu-n sertar.

(o recomandare de la Cătălin, căruia-i mulțumim mult)

6 comments to o recomandare

 • dragos b

  Minunat om! Jos pălăria!

 • Ando

  Ooo! Intersecţia şi cabina de la 11 Iunie…tramvaiul 12 cu care veneam de pe Giurgiului la şcoală şi apoi la liceu..Super fotografii!Plecăciune pentru acest om pasionat!

 • cata

  @Ando:Exact,intersectia de la 11 Iunie pare altfel desi totul a ramas la fel acolo , mai putin Reduta Mitropoliei .Si cabina ITB. Iar poza de la Rond este extraordinara pentru noi cei care am frecventat mult zona .De aceea am trimis-o si postat-o pe unde am putut.
  @HM:Multi dintre cei care nu stiau de aceste poze cred ca le vor privi cu placere.Desi nu avem nici un merit in privinta lor cred ca este o bucurie in a le raspandi celor care vor sa le vada.

 • hm

  O să mai deslușim și alte mici detalii din pozele astea, cu încetul. Până atunci, le revăd iar și iar.
  În plus, sunt și de o claritate superioară celor deja cunoscute.
  Jos pălăria!

 • hm

  Încă vreo sută de poze adăugate!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>