despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

din zbor

… după ce-a stat în ultimul timp închis, restaurantul Cor’tile de pe Doctor Felix s-a hotărît să dispară definitiv. A ființat vreo opt ani, ceea ce nu-i chiar puțin. Merge mult mai bine în zona asta vînzarea de mîncare la geam, iute-iute. Și nu tocmai ieftin.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

2 comments to din zbor

  • Mâncarea scumpă la geam prinde bine în zonele de corporatişti… mai ales că sunt clădiri unde pui cartela şi ca să te duci la budă şi pontajul se face după cum pui cartela, aşa că dacă ai o anumită pauză de masă, e absolut indicat să te încadrezi repede în ea sau, măcar, să reuşeşti să ajungi cu mâncarea în birou în timp util. Cum toţi corporatiştii au pauza de masă cam în acelaşi timp, nu se pot duce toţi la Springtime şi ce mai e prin zonă (unde oricum aştepţi zeci de minute şi când e liber), aşa că se duc pe la tot felul de mâncătorii mai cunoscute sau mai obscure. Şi e vorba lejer de câteva mii de oameni prin Europa House, turnul BRD (nu ştiu cum îi spune) şi celelalte clădiri mai mici din zona Pieţei Victoriei.

    Iar patronii mâncătoriilor ştiu ce public au şi adaptează preţurile în consecinţă.

  • hm

    o parte au pauza de o oră, lucrînd 9-18, ăștia-și mai permit să stea la o masă.
    Din restul, se găsește-n fiecare birou/departament vreun go-getter care să facă cumpărăturile pentru ăilalți, îl vezi plecînd de la geam cu 10-12 caserole.

    Da-i scump, frate, zău că-i scump.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>