despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

deci așadar

… e bine, e rău în București? Merg lucrurile-ntr-o direcție bună? Merg într-o direcție, măcar? Merg?

Merg pe dracu’ – dar asta nu miră pe nimeni; ce semne am fi avut ca să meargă, atîta vreme cît nimeni n-a promis minuni, ci doar peticeli și cîrpeli.

Duamna primar – știe lumea-ntreagă – nu-i personajul care să fie-n stare să facă lucruri constant, susținut, urmărind nemijlocit și fără oprire obținerea de rezultate. Nici personajul care să vie cu idei și proiecte – dovadă că nu am văzut nici măcar o idee bună care să poată fi și aplicată.

Deci, dacă adminstrația nu face „ce trebuie”, cine poate să facă?

Este, din păcate, clar că Bucureștiul n-are opoziție locală; și n-a avut niciodată – poate doar cînd consiliul mîrîia la primarul Băsescu, dar asta a fost prea de mult. Opoziție înseamnă și ca partidele care nu-s la putere să aibă o agendă bucureșteană; să aibă un oarecare control asupra consilierilor aleși: ați văzut vreodată o poziție publică a conducerii vreunui partid de opoziție tradițional care să se refere la chestiunile Capitalei? Nici eu…

Opoziția nouă – mă refer la „Salvați” – e, din păcate, e la fel de nefolositoare: ruptă de interesul bucureșteanului și cu nasul pe sus. Mă uit, de exemplu, la mine-n sector, unde primarului parcă i-i frică să iasă pe stradă; ce șansă minunată ar fi pentru consilierii din opoziție să meargă, să vorbească cu noi, să ne caute, să ne-ntrebe! Și ce autism politic deplin…

… pentru că opoziție nu-nseamnă numai ca să pui bețe-n roate puterii, dar și s-o determini să facă ceva bine!

Iar lucrurile merg nu numai prin jocul politic; societatea civilă are, de asemenea, rolul ei. Unde-i societatea civilă, unde-s oengeurile bucureștene care – odinioară – „salvau”? Nu-s!

Deci așadar – o să-njurăm Primăria că nu face nimic, fără să ne punem întrebarea dacă noi facem ceva.

2 comments to deci așadar

  • Eli

    Sunt destule ONGuri bucurestene care incearca sa faca ceva. Dar posibilitatile lor sunt limitate, de obicei de lipsa fondurilor dar si de faptul ca autoritatile sunt determinate sa ignore orice propunere.

    Cathedral Plaza a fost demolata? Nu, si Doamna Firea (ca si ceilalti primari de pana acum) inca nu a semnat ordinul de demolare, in ciuda hotararilor judecatoresti. Cei din Prelungirea ghencea sunt ignorati de ani intregi. Cei cu Initiativa Favorit s-au luptat ani intregi pentru revitalizarea zonei.

    Sedintele consiliului general se fac aleator si fara ordine de zi tocmai pentru a face cat mai grea prezenta celor care ar putea sa faca opozitie, iar cetatenii nu sunt lasati sa intre de cele mai multe ori, iar consilierilor din opozitie les unt taiate microfoanele. Democratie.

  • hm

    Lăcrimile mi se-nnoadă-n barbă de mila „opoziției“.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>