despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mizeria continuă

Mizerie cu „M” mare: toaletele restaurantelor unde-s montate fel de fel de reclame cu conținut sexual clar. Sigur că-s – în capul publicitarilor – „atrăgătoare”; dar în toaletele astea intră nu doar adulți, ci și copii: de ce trebuie forțați copiii să vadă fotografia unei pule agățată pe perete?

————-

…. un nou set de reclame scîrboase de la „Hornbach” – taman cînd ești pe cale să crezi că mai scîrbos decît scîrbosul nu este. Te-nșeli: este!

Nu vi le arăt: e plin orașul de ele, ba le vedem și la televizor. Un nene care-ncropește o coșmelie care cade pe el și care iese dintre dărîmături cu capul spart, rîzînd ca tîmpitul de bucurie că poate s-o ia cu bricolatul de la capăt… o tanti care ciumpăvește o tufă de trandafiri, toată numai răni – n-a dus-o capul să se deie cu spirt și să-și puie niște leucoplast pe deasupra… și mai sînt – mai sînt!

Da: bucuria de a face treabă, ați zice!

Da’ de unde; e mizeria de-a face treabă urît, fără cap; niște reclame nemțești la o atitudine atît de românească…

2 comments to mizeria continuă

  • Nu uita de reclama TV cu nea ăla de se dă pe fund pe un deal şi i se înfige un cui în gluteus maximus, ocazie cu care rânjeşte fericit :))

    Moda reclamelor în bude există de mult, în 2008 mă miram că deasupra pisoarului era o reclamă la bere, pe care vrând-nevrând o vedeai când făceai treaba (după care te duceai să mai iei o bere şi apoi iar la pisoar şi tot aşa). Dar de atunci am văzut peste tot publicitate din asta… şi pe la noi şi prin afară. Evident, nu doar la bere, ci la diverse chestii cu priză la bărbaţi (prezervative, pariuri, pilule albastre sau, dacă e vorba de România, Prostamol Uno). Probabil la femei sunt reclame la absorbante.

    La urma urmei, un copil poate să vadă reclamele astea şi îl alte locuri, se dau la TV, se pun pe panouri publicitare… mă îndoiesc că îl afectează prea tare că le vede deasupra unui closet.

  • hm

    stai așa, că e o distanță deja de la reclamele care au încercat să fie simpatice și doar cu o tentă, cu o sugestie – pînă la o fotografie explicită a organului sexual.

    Despre afectat – cît, pe ce termen, și așa mai departe – efectul poate fi și grav de la caz la caz.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>