despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor 

… de fiecare dată cînd călătoresc pe calea aerului, mă simt bine cînd, la aterizare, oamenii aplaudă. Eu nu-s dintr-ăia cu nasul pe sus, care-și închipuie că, aplaudînd, ne arătăm provincialismul.

E un obicei; o tradiție; nu-i o rușine!

Așa facem noi: „să trăiască don șofer!“… pentru cine mai ține minte.

… a – sînt în vacanță.

4 comments to din zbor 

 • Cornel S

  Vacanta lunga si plăcută!

 • Vacanţă plăcută! Dacă nu vrei aplauze, nu mai zbura cu WizzAir, că numai acolo se aplaudă. Dacă mergi cu o companie mai serioasă ai parte de călători care ştiu că pilotul ăla doar face ce are în fişa postului, nu face ceva deosebit (pentru el) şi nu face o favoare pasagerilor* că îi pune lin pe pistă.

  *) Cei care merg cu avionul se numesc pasageri, cei care merg cu trenul se numesc călători şi cei care merg cu vehicule rutiere se numesc persoane. Aşa zice Coana Europă în legislaţia sa, tradusă de lingvişti absolvenţi de Spiru Haret, care au tradus mereu diferit termenul ,,passengers”. Dar dacă e directivă, trebuie transpusă ca atare.

 • Cornel S

  Asta cu aplauzele si cu fisa postului e poveste grea… Eu nu m-as opri din aplauze pentru moașa care a ajutat nașterea mea si a fiului meu!Pe logica asta nici la teatru nu mai aplaudam, ca si actorii sunt in interiorul fisei postului… Când nea Caisa pilotează avionul, el este Dumnezeul tuturor pasagerilor, chiar si al lui însuși. Asta spune cineva care nu a circulat niciodată cu avionul…

 • Dan

  Mi-ai adus aminte ca maine zbor la “fight class”, a-propos de incidentul care a implicat o anumita companie aviatica (si memes aparute ulterior). Nu m-au lasat nici macar sa fac check in online, cica vor sa vada pasaportul la aeroport inainte sa-mi dea cartea de imbarcare. Dar daca n-o sa apar la stiri, probabil ca in final o sa fie bine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>