despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Facultatea de dărăpănătură și urbanism

… ce poate fi mai grăitor, cînd te gîndești la starea arhitecturii noastre, decît școala unde se-nvață?

Să ridicăm oleac’ privirea și să ne distrăm, privind sediul Facultății:

… arată bine, nu-i așa?

5 comments to Facultatea de dărăpănătură și urbanism

 • AoC

  In afara cadrului ar mai fi si plasa de deasupra porticului, menita sa apere pietonii de bucatile de tencuiala desprinse din fatada stimabilei institutii de invatamant de arhitectura – cred ca au montat-o cam acum 3, 4 ani – a si avut timp sa rugineasca! Finut!

 • Am zis si eu cu multi ani in urma ca e jenant felul in care te ploua in cap din cauza solutiei de “arhitectura” aplcate cu ocazia adaugarii unor structuri de acoperis curbe peste fosta invelitoare in terasa. Astea au fost facute in ideea ca acolo s-ar extinde spatiul de ateliere si de cabinete pentru cadrele didactice, criza de spatiu fiind acuta din cauza cresterii excesive a scolii (nr. de studenti prea mare din punctul meu de vedere).
  https://a-craciunescu.blogspot.ro/2010/04/cum-se-facea-si-cum-se-face.html

 • nnm

  Si asta nu e singura problema. Mai e una de care e mai greu sa te feresti, mai ales vara. Mirosul. Uneori am senzatia ca vine din interior.
  Cum poate un arhitect sa respecte patrimoniul unui oras, daca el invata intr-o cladire care se degradeaza vazand cu ochii si miroase a WC? Cu atat mai mult cu cat cladirile facultatii de arhitectura sunt ele insele reprezentative pentru epocile respective. Cu siguranta este una dintre explicatiile degradarii arhitecturii romanesti.
  Crescand in mizerie, devii imun la ea, nu te mai deranjeaza absolut nimic. Nici cladirile de patrimoniu demolate sau mutilate (“reabilitate termic”), nici blocurile noi facute parca de elevi de clasa a doua, nici casele kitsch care imita lamentabil stilurile clasice. Important e sa-ti iei comisionul. Asta este arhitectul roman contemporan. S-a ales praful de o scoala de arhitectura extraordinara.

 • hm

  mirosul e unul din motivele pentru care nu mai scurtez printre Arhitectură și bisericuță de ani de zile….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>