despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

… n-o să-nțeleg comerțul

Îi vară; caniculă; dar lipsește iar apa plată Bucovina.

În Kaufland, de pildă, nu-i defel – nici la 2, nici la 5 litri. În Carrefour e, măcar, la 5 litri.

6 comments to … n-o să-nțeleg comerțul

 • La Auchan este? Kaufland şi Carrefour îmi pare că au o varietate extrem de redusă mărci din diferite categorii… de exemplu, la bere sunt doar mărcile celor 4 mari producători (Heineken, Ursus Breweries/SABMiller, Bergenbier şi Tuborg), eventual câte un Nenea Iancu şi ceva mărci proprii, ocazional câte ceva de import (la Kaufland, că la Carrefour nu).

 • hm

  N-am nici un Auchan prin preajmă sau prin drum, așa c-am învățat să nu mai fac prea mari mofturi la sortimentul minim din Kaufland. Care la bere, oricum, e sub Carrefour.

 • Acum o săptămână am cumpărat apă plată Bucovina la 2 litri… de la Şugag, jud. Alba, 2,5 lei o sticlă.

 • hm

  Eu m-aș fi așteptat ca la magazinele de prin zona balneară din Har-cov să se fi găsit o multitudine de ape minerale îmbuteliate!
  Aiurea. „Harghita“ doar, „Zizin“ de la Brașov… și atotputernica „Dorna“ de la Coca-Cola.

  • Păi nu prea ai ce să mai găseşti pe acolo, pentru că majoritatea fabricilor de îmbuteliere s-au închis, apa pur şi simplu izvorăşte şi se duce în canalizare sau în gârle, pentru că izvoarele nu sunt deschise publicului. Fabrica Biborţeni s-a închis de câţiva ani, cea de la Covasna cred că are vreo 15 ani de când s-a închis… a mai rămas Borsecul, eventual Spring Harghita şi Perla Covasnei.

   În plus, şi la apă e ca la bere, multe magazine mici au contracte de exclusivitate cu un singur producător, la schimb primind produsele mai ieftin şi ceva dotări pentru magazin – umbrele, mese, scaune, frigidere ş.a.. De aia în Tuşnad, de exemplu, nu găseşti bere Csiki Sor, că toate terasele (mă rog, alea 3 – 4 câte sunt) au contract cu Heineken.

 • hm

  Am văzut… Mai e și apa aceea, Vâlcele, tot de pe-acolo se scoate.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>