despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cîtă mizerie, în parcurile Bucureștiului

Așa cum cetățeanul n-ar trebui să simtă diferențele de locuire între sectoare

… diferențele de locuire dintre centru și periferie…

… tot așa, n-ar trebui să simtă diferențele dintre parcuri.

Cine merge în unele parcuri administrare de primării de sector, se poate minuna – pe bună dreptate! – de grija migăloasă (și costisitoare!) cu care iarba e cosită, aleile spălate, coșurile golite și schimbate cînd se strică, băncile înlocuite. Cu toate că deseori rezultatul e apăsător, nimeni nu prea poate pune-n discuție faptul că… curățenia e păstrată bine.

Dar ce diferență, cînd intrăm în parcurile administrate de mamutul orășenesc numit „Administrația parcurilor, lacurilor și locurilor de agrement”…

În Tineretului – bălării uriașe, fîntîni oprite… în Carol – bălării, putoare stătută… în Herăstrău – gropi, gunoaie… în Cișmigiu – paragină! Și lista – cum se zice – poate continua!

Nu zic că parcurile trebuie date-n adminstrarea primăriilor de sector; dimpotrivă – ci că standardul de administrare de către Municipalitate trebuie neapărat să se schimbe masiv.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>