despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

„noua locație”

… face să te-ntrebi unde-i cel mai bine să fie pusă primăria, pentru că-n general, oamenii care chiar au nevoie de serviciile primăriei sînt cei mai necăjiți; se deplaseză greu, drumul pîn-acolo li-i o provocare.

Bucureștiul are primăriile de sector puse… mde… așa și-așa. Primăria Sectorului 1 nu șade rău; cea a Sectorului 2 e cea mai bine – la Obor oricine poate s-ajungă! – iar cea din Sectorul 3 s-a mutat în Dudești, ceea ce-i bine: că vii mai ușor aici, decît pe Parfumului! Cei mai amărîți mi-au părut mereu cei din sectorul 6 – dacă stai să te gîndești că orice om din Militari și Drumul Taberei trebuie s-ajungă pe Plevnei. Poate-ați auzit că Sectorul 4 și-a mutat primăria la mall, la Grand Arena: o fi depărtișor, da’ sigur orice bercenar are drum pe-acolo, prin zona ceea comercială.

Să vedem cum e treaba-n sectorul 5: primăria, aflată pe Bulevard (oamenii intrau prin dos, pe la Eforie) are un sediu provizoriu în apropiere, după C.C.A. – și fiindcă nu-i potrivit, caută să-nchirieze unul mai bun. Lipsa spațiilor potrivite – lipsă obiectivă, credeți-mă! – a dus la găsirea unui loc destul de aiurea.

Primăria Sectorului 5 vrea să se mute pe strada Fabrica de chibrituri, acolo unde fusese demult tipografia „Filaret” (mai țin minte sticlele de lapte din geamuri – lucrătorii primeau lapte, fiindcă lucrau cu plumb).

Cam aiurea, repet. Fiindcă pe strada asta nu trece nici un mijloc de transport (odinioară mergea pe-aici autobuzul 232, dar ăsta venea din Berceni, nu dinspre noi, din Sectorul 5).

Cea mai apropiată stație e pe Viilor, la vreun sfert de kilometru; doar că e stația lui 173, autobuz care vine cam din sfert în sfert de oră.

Cea mai apropiată stație cumsecade este cea de la Chirigiu, a lui 32. Dar de-acolo mergi aproape un kilometru pîn-aici.

10 comments to „noua locație”

 • hai că aia a sectorului 4 era pusă cel mai mişto – de fapt, la mişto.
  undeva într-un colţ, fix pe graniţa cu sectorul 5 🙂
  oricum, cu sediul ăsta în Filaret parcă se face puţină justiţie socială, e mult mai aproape de Ferentari decât de Cotroceni, cum era celălalt 🙂

 • hm

  hait, c-am uitat să pomenesc unde era, de fapt Primaria lu’ 4 – corect!

  Da, din Ferentari dai bice calului și-ajungi numaidecît.

 • Cristian Ioan

  Un pic OT, si nu vreau sa fac pe “grammar nazi”, dar ce ar fi sa vorbim corect romaneste?!
  Nu exista decat “locatie de gestiune”, tu te referi la amplasament, situarea sediului, localizare sa!

  Referitor la sectorul 3, nu stiu daca TOATE serviciile s-au mutat la noul sediu, in fost scoala, si nu au ramas unele si in Parfumului.

  Almiteri, sigur, eu sunt la trei statii de tramvai, pot ajunge in 10 minute pe jos, iar in apropiere sunt statiile Dristor 1 si Dristor 2, asa ca ESTE usor accesibil, noul amplsament!

 • hm

  cuvîntul se poate folosi și ca atare – se acceptă și ca „loc”. Că nu-mi place, nu contează. Că nu-l folosesc, e o alegere.
  Că l-am citat, se vede.

 • George

  Vecine, si atunci cand trecea 232 pe Fabrica de Chibrituri, nu avea nicio statie intermediara. Oprea la Colegiul Viilor si dupa aceea la Autogara Filaret, nu era mare branza.

  Mie mi-e draga zona, sper sa ramana acolo. E mai corect fata de rahoveni si ferentarieni. Ar trebui sa-i placa si primarului, e aproape de parc 🙂

 • hm

  Hai că stația de la Filaret era la doi pași 🙂
  Aș fi vrut doar să fie mai accesibil cu transportul public. Bine că n-au găsit un building în Pipera.

 • Filip

  Ceva în Piața Rahova nu ar fi totuși mai aproape de centrul de greutate al sectorului?

 • hm

  Nu am dibuit nici eu un loc liber altundeva. Chiar nu.

 • Mie nu prea mi se par nişte idei bune astea cu mutatul primăriilor te miri pe unde şi cu toate serviciile primăriei împrăştiate prin tot sectorul. Mă uit acum că primăria Sector 4 s-a mutat într-un centru comercial din dosul Berceniului… da, poate o fi mai aproape de Berceni, dar Sector 4 nu înseamnă doar Berceni. Înseamnă şi Tineretului şi C-tin. Brâncoveanu, de exemplu. Şi mai înseamnă ceva: o căruţă de bani publici aruncaţi lunar pe geam, pentru că sediul nou nu mai aparţine sectorului, deci trebuie plătit. Practic, după mizeria făcută de oprică cu sediul de pe Splai, asistăm la una similară în sectorul 4. Sunt curios cât or dura lucrările la sediul din Coşbuc.

 • hm

  Pai ce, din Brâncoveanu ajungeau mai lesne la Coșbuc?
  Și sectorul 1, care își mutase primăria în Băneasa. Am uitat de el.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>