despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

transportul public nu trebuie afectat de festivități

Ajung să cred că transportul public de suprafață nu trebuie să fie afectat, în nici o împrejurare, de festivitățile ce se țin cu diferite ocazii prin piețe, pe la statui și monumente.

În nici o împrejurare.

Hai, de Ziua Țării noastre, cînd se face paradă… da; desigur. Dar pentru un moment festiv cu coroane, fanfară, popi, generali și miniștri nu găsesc absolut nici o scuză să deviezi traficul autobuzelor; au loc să treacă, că nu-s chiar așa grași înalții noștri demnitari!

Socot că-i foarte important să nu ne mai purtăm ca pe vremea lui Ceaușescu, cînd închideam juma’ de oraș ca să dea idiotul din mînă cinci minute.

Și – credeți-mă – are cine să se ocupe de ajutarea transportului public. Există poliție rutieră; așa cum poate să stea la umbră prin intersecții c-o oră înainte de trecerea vreunei coloane oficiale, poate să fie scoasă și-o oră ca să favorizeze transportul public!

Există poliție locală; ăștia nu mai au unde să-și parcheze mașinile, atît de multe sînt – și dacă-s mașini, înseamnă că le și conduce cineva; deci are cine să iasă pe stradă și să ajute…

… să ajute oamenii!

1 comment to transportul public nu trebuie afectat de festivități

  • Cu o mică precizare: nu mai suntem pe vremea Idiotului, cînd închideam juma’ de oraș ca să dea idiotul din mînă cinci minute, în 2017.

    Dacă apelăm la Sfântu’ Google și vedem ce scria lumea aici pe site în 2011 (sau, mai devreme, în 2007, 2008, pe alte site-uri), aflăm niște lucruri destul de nasoale despre diferitele generații de idioți cu fanfare, coroane și popi.

    Metodele diferă de la o generație de idioți la alta, adică unul interzicea circulația în funcție de număr, dar nu vorbea de violență față de automobiliști. Alții vorbesc de pistoale, kalașnikoave…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>