despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din zbor – Limba română (XI)

scris de C. D. Mocanu

„Limba, țara, vorbe sfinte
La strămoși erau;
Vorbiți, scrieți românește
Pentru Dumnezeu!”

Căldură mare monșer! Periculos de mare!

Coana Joițica, ajunsă într-o dregătorie importantă, altfel damă bine, i-a adunat la sfat pe toți cei care au datoria să facă mai suportabil zăduful îndurat de „bobor”.

Beleaua fiind mare, fără televiziuni, transmisiuni în direct și un stol de gureși pitpalaci, nu se putea.

Și Coana Joițica a grăit. Iar spusele i-au fost purtate fără sminteală către cei toropiți de arșiță.

Iată un fragment din zisele dumisale:

„ …. Dar totuși situația fiind critică, noi trebuie să luăm toate măsurile care se impun. Avem de asemenea la dispoziția tuturor cetățenilor și linia verde, dispecerul care funcționează non-stop, repet numărul de telefon …. unde cetățenii pot să semnaleze orice situație care apare legată ori de situația meteorologică, ori o altă problemă pe care o descoperă și vor să o transmită rapid către …..

Vreau să fac de asemenea o mențiune și anume faptul că toate cele …. spitale ale ….. care sunt coordonate de ….. sunt pregătite să facă față în această perioadă. Am suplimentat numărul de personal, atât la gardă, cât și în program astfel încât pacienții internați să beneficieze în continuare de profesionalismul medicilor și asistenților, dar și noii cetățeni care pot să vină temporar în această perioadă, acuzând diferite stări de sănătate, să poată să fie preluați. Sunt convinsă că același lucru este valabil și pentru celelalte spitale care aparțin de ….

Și pentru că am deschis acest subiect, al sănătății, deschid un subiect extrem de important care nu are legătură cu această situație de cod portocaliu dar, un subiect, repet, sensibil și la care autoritățile trebuie să se implice.

Am observat că este criză de sânge, mai ales în perioada verii, tradițional, se întâmplă această neplăcere care nu trebuie să ne lase indiferenți. De aceea am luat decizia ca săptămâna viitoare …. prin …. și cu sprijinul Ambulanței București–Ilfov care întotdeauna a fost prezentă, această instituție foarte importantă, de acțiunile pentru cetățeni, să organizeze o acțiune prin care să se stimuleze donarea de sânge, prin care să vină cât mai mulți tineri sau persoane care îndeplinesc condițiile medicale să poată să doneze sânge, să îi ajute pe bolnavii care au nevoie în această perioadă de transfuzii.”

Greu cu limba română! Gângav, poticnit, chinuit și dezlânat discursul Joițichii. Altfel damă bine!

1 comment to Din zbor – Limba română (XI)

  • Ella

    Totul e poticnit și chinuit în administrația de azi… Referitor la numere de telefon unde să semnalezi diverse sau să te informezi de diverse, îmi vine să râd. Într-o iarnă am sunat la centrul de info trafic să aflu dacă un drum e închis de mi s-a acrit. Nu a răspuns nimeni, niciodată.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>