despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

momentul cînd se duce pe rîpă o afacere

… e atunci cînd clientul ia prima plasă.

  • E atunci cînd o patiserie Fornetti rămîne fără pateuri cu telemea la o oră de vîrf: mai treci data viitoare pe-acolo?
  • E atunci cînd o covrigărie bună se mocăie şi coada e prea mare: nu-ţi mai faci drum şi mîine pe la ei, pentru că nici mîine n-ai timp de pierdut.
  • E atunci cînd o măcelărie rămîne fără carne de mici sîmbătă dimineaţa…
  • E atunci cînd o brutărie nu mai are pîine proaspătă seara…
  • E atunci cînd hotărăşti să ţii închis restaurantul duminica…

… e atunci cînd îţi încalci, deci, partea ta de înţelegere: aceea de a oferi serviciile pentru care te căutau clienţii.

Aşadar, să vedem cine se duce-n jos:

  • dacă ţineţi minte, am pomenit în vreo două rînduri de Teriyaki, fast-food-ul japonez din Mall-ul Rahova. Îşi lăsase-n jos standardul de calitate, şi mai nou e închis. Chiar dacă mai vrea să deschidă, mai poţi avea-ncredere-n el?
  • ‘cu prilejul inventarului la şniţele, cantina s-a închis definitiv’ – chestia asta aţi citit-o la Ilf şi Petrov. Cu prilejul vacanţei de vară, La Cărbuni – bag-sama – a rămas în vacanţă definitiv.
mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

4 comments to momentul cînd se duce pe rîpă o afacere

  • Dan

    Intr-o sambata dupa-amiaza de mare plictiseala am stat vreo ora prin Liberty. De si mai mare plictiseala am scos telefonul si am facut cateva poze. Pozele sunt colorate insa lipseste ceva din ele… prezenta umana 😀 Intre timp s-au mai inchis cateva magazine sau au fost mutate de la etaj la parter ca ultim resort de a mai salva afacerea si nu m-ar mira ca la un moment dat sa puna si lacatu’…

  • hm

    Da, o duce rău.
    Au închis nivelul 2 al parcării…
    singurul motiv ca să urci de la parter (în afar-de Mac sau vreun film) este că doar la etajul 2 sînt toalete. Deşteaptă chestie.

  • Dan

    Mi-am adus aminte de articolul tau in dimineata asta cand gustam niste mezeluri de la Marisan (Chirigiu) – dupa ce din “selectia precedenta” am hranit maidanezii din fata blocului. Da, calitatea se duce la vale – muschiul file este uscat si fara gust, kaizerul are un gust de fum prea pronuntat sau e prea moale-crud, muschiul tiganesc arata “crud” si nu are gust… zau ca nu cumparam asa ceva de la ei acum 2 luni! Oare are legatura cu cozile cvasipermanente de acolo, din cauza rulajului mare au scurtat procesul de productie?

  • hm

    păi nu ştiu, că rulaj mare cam aveau tot timpul, şi acum un an, de exemplu.
    Din cauza cozilor nu m-am oprit niciodată să iau de la vreun magazin de-al lor. Acuma chiar nu mai ştiu ce să zic; odată ce te-ai păcălit cu ei, nu-i mai încerci. Cel puţin o bună bucată de vreme. Şi chiar dacă auzi, peste ceva timp, că şi-au revenit, parcă nu mai ai încredere în ei, nu?

Leave a Reply to hm Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>