despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cît de împuțit e Bucureștiul spre margine

Ne-am obișnuit să alergăm prin Oraș; n-avem noi chef să privim în stînga și-n dreapta. Nici timp n-avem.

Dac-am avea, am vedea cît de împuțit e totu-n jurul nostru.

Îi de-ajuns să trecem prin oricare din ieșirile din București. Sau intrările – depinde cum le luăm; dar oricum sînt infecte.

Capete de linii jegoase, cu coșmelii murdare, cu barăci de tablă-n care se poate bea cîte-un pahar de poșircă; patiserii amărîte; maldăre de gunoaie, locuri virane unde se strîng curieri ca să-și mute marfa dintr-o dubă-ntr-alta; noroaie, depozite prăpădite de materiale de construcții; microbuze șui care-așteaptă să ducă mușterii-n comunele suburbane; blocuri noi înghesuite pe cîte-o parcelă mărginită de table ruginite și scaieți; oameni săraci care se tîrîie spre piețe cu cărucioare.

Peste tot pe unde dai să ieși ori să intri, Bucureștiul e murdar, prăpădit, meschin, neprietenos și lăsat de izbeliște de primării; iarba, florile, gărduțurile și bordurile colorate n-ajung aici mai niciodată.

… și văd asta și azi; o văd de cînd mă știu, oameni buni – nu se schimbă nimica, nimica.

4 comments to cît de împuțit e Bucureștiul spre margine

  • Ando

    O ieşire/intrare cât de cât mai decentă este cea spre/dinspre autostrada Soarelui(Constanţa.

  • hm

    Da, da’ de partea aia de oraș se ocupă Robert.

  • Ando

    De fapt,bd. Th. Pallady era deja croit de pe vremea lui Ceauşescu, cu sensurile auto separate de culoarul “verde” de pe mijloc pentru tramvai, iar racordarea cu autostrada a fost, relativ, uşor de realizat. Meritul lui Robert este că (deocamdată)îngrijeşte zona.

  • hm

    E de-ajuns – și mai mult decît fac ăilalți. Ia, uite ce mizerie e spre ieșirea uriașă dinspre autostrada de Pitești.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>