despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

vaaai… tenis.

… ce-mi mai plac site-urile și televiziunile astea care-ți dau – una-două – numai vești din tenis. Știți: sportul alb, sportul nobil, sportul scump.

Că nu se cade să vorbim despre fotbal, că-i pentru săraci, țărani și melteni: d-ăia fără caracter, adică.

Tenis, tenis – și iar tenis!

nu se mai face pe nicăieri baschet, handbal, ciclism, atletism, box și înot: nooo, decît tenis: dăcît!

10 comments to vaaai… tenis.

 • Filip

  Doamne-ajută să nu înceapă să bage golf cu titlu aspirațional, că ăla e cel mai scump, ai nevoie de hectare întregi pentru un singur jucător :))

 • hm

  noroc că n-avem spații verzi oricum 🙂

 • “Pe de altă parte, din aceeași linie de brand de țară se desprinde o componentă a
  patrimoniului imaterial, din grupa jocurilor și sporturilor tradiționale, respectiv sportul recunoscut cu sintagma „sport național”. În realitate, ca urmare al dezinteresului instituțional, „sportul național” este aproape cu desăvârșire necunoscut. Oina a fost un element esențial în reforma învățământului produsă de Spiru Haret în urmă cu mult peste un secol, a fost un sport practicat obligatoriu în școli, cu un sistem de competiții interșcolare bine pus la punct, a fost practicat de multe personalități istorice și a intrat în literatură.
  Tratarea specială a acestei componente de patrimoniu imaterial este prevăzută de
  propunerea de cod, atât ca element de dezvoltare prin sport a tinerilor dar, mai ales, ca instrument
  de coeziune ce poate fi utilizat în relație cu comunitățile românești din diaspora. Nu este lipsit de
  importanță în acest sens de subliniat că în Republica Moldova încă mai există o federație a acestui
  sport tradițional car ar putea genera un bun suport pentru acțiuni de strângere a relațiilor divizate de Prut. Este cunoscut faptul că în școlile din Noua Zeelandă, unde rugby-ul este considerat un sport
  ce definește foarte bine imaginea în lume a acestei țări, acesta este practicat obligatoriu în școli.
  Această linie este avută în vedere de Codul Patrimoniului, prin stabilirea unor obligații ale sistemului public de a prevedea acțiuni specifice pentru salvgardarea acestui element de identitate imaterială.
  Prin urmare, este necesar ca ministerele responsabile cu cultura, educația, tineretul și sportul
  precum și unitățile administrativ teritoriale să capete atribuții specifice în acest sens : studii și
  promovare culturală, programe școlare adecvate, asigurarea cadrului competițional și a bazei
  materiale.”
  Sursa: http://www.cultura.ro/sites/default/files/inline-files/TEZE_PREALABILE_CODUL_PATRIMONIULUI_fin041016.pdf (pagina 54)

 • Cred că se vorbeşte despre tenis pentru că România nu prea stă bine la alte sporturi… ba chiar în ultimii ani îmi pare că a crescut expunerea altor sporturi decât fotbalul, chiar dacă fotbalul ocupă mare parte a ştirilor sportive (deşi câte înjurături a mai spus Becali, câţi copii a mai conceput Borcea sau ce beţii au mai tras fotbaliştii nu sunt chiar ştiri). Dar şi aici presa e subiectivă. La tenis se vorbeşte doar despre Simona Halep şi, mai rar, despre Horia Tecău. La handbal există numai CSM Bucureşti… şi cam atât. De exemplu, Monica Niculescu a câştigat turneul de la Limoges acum vreo câteva zile… sigur, nu e un grand slam, iar Monica era pe locul 100, dar totuşi, e ceva ce ar fi meritat să ştie lumea… de unde, că în afară de Sport Total FM nu ştiu dacă vreun post TV sau radio a spus măcar 2 cuvinte pe tema asta. În schimb, la toate televiziunile era mare ştire că Simona Halep a fost pozată undeva la mare cu un bărbat.

  • hm

   La baschet băieți se joacă cu săli pline, da-n GSP nu găsești nici măcar rezultatele din campionatul intern.
   Da, tenisul e noua gimnastică, ca să zic așa.

 • Fata de beizbol oina e superioara, zic eu. Adica e un joc de echipa real, jucatorii nu sunt nevoiti sa-si faca semne obscene cu degetele, nu se rezuma doar la a lovi mingea cu bastonul in timp ce toti ceilalti se uita la asta … in fine, e un sport mult mai spectaculos.

 • Multumesc mult! Poze mai am destule 🙂 Am ramas in urma cu masinile vechi, luni va completez, ca de obicei.

 • hm

  Chiar mă-ntrebam ieri: unde-i mașina?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>