despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul



arhiva

Ce sărăcie – ce rușine

Să ne-ntoarcem la lucrurile importante

… cum ar fi la sărăcia centrului nostru: mă refer la aceea care te-mpiedică să-ți iei, acolo, o gogoașă… un covrig.

Cum? Cu toată abundența de patiserii și de covrigării, să cutezăm să ne plîngem?

Ba bine că nu! Fiindcă abundența asta-i atît de falsă!

Covrigării, zici, cumetre? Ce covrig îndrăznești matale să recomanzi, cînd toți covrigii se fac din cocă congelată?

Nu recomand nici un covrig – nici unul! – din cei care se vînd prin centru.

Da’ de-o gogoașă – fierbinte, tăvălită-n zahăr pudră – te-ai putea lipi? Unde; că nu știu barem o gogoșerie proastă-n Centru, darămite una bună!

Ce să zic de nenorocita aia de merdenea; e ditai rușinea să am doar cum să laud UN LOC care face merdenele: care altul, decît patiseria din Amzei, pe care-o știu de cînd eram atîtica… și azi mă bucur s-o pot arăta copiilor mei!

Ce sărăcie – ce rușine.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

8 comments to Ce sărăcie – ce rușine

  • dragos b

    În centru mai sînt merdenelele de la staţia de metrou Victoriei.

  • hm

    sunt foarte bune, da’ nu-s chiar în centru-centru

  • hm

    Și oricum, și asta de jos de la Victoriei este veche, este de tradiție; cu atît mai trist mi se pare că nu pot lăuda ceva spectaculos (dar totodată simplu) de luat pe stradă—

  • magda

    neata buna! Care-i patiseria din Amzei?? Cea de pe partea cu Scoala nr 5, unde era si covrigarie pe vremuri? Ce de covrigi calzi am mai mancat de acolo, in recreatia mare! 🙂 Si ce fascinata eram de cum ii coceau in cuptorul cu lemne! La fel era si cea din capatul strazii Mendeleev, dinspre Piata Romana (stiu ca ai pomenit-o intr-un articol)
    Numai bine tuturor! Meg

  • George

    Cred ca-s putine delicatese mai bune ca placinta dobrogeana cu telemea de la Georgiana de langa hanul lui Manuc. Nu stiu daca-i congelata, dar iau 4 de fiecare data – 2 papate pe loc si 2 pentru incalzit si impartit cu a mea sotie.

    O mare rusine pentru orice patiserie este lipsa microundelor pentru reincalzit delicatesele. Nici Georgiana nu are, dar de regula le gasesc aburinde:)

  • hm

    bun de ținut minte 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>