despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

paradoxal

Bucureștiul e un oraș paradoxal, săracu’.

Centrul e mereu blocat, o știți; nu-i de mirare: e inima orașului, toate se-ntîmplă aici!

Așadar, Centrul trebuie ocolit pe cît se poate, dacă mergi cu mașina ta – și-i cuminte să te folosești de transportul public!

Așa se petrec lucrurile prin alte locuri, care-au descoperit apa caldă mai devreme.

Acu’ vine paradoxul!

… care-i acela că e mai ușor să găsești loc de parcare în Centru… și mai greu pe cît te depărtezi de el!

E ușor și la-ndemînă să parchezi la Unirea, la Universitate: nu neapărat ieftin, dar fără bătăi de cap și fără ture obositoare pe străduțe, vînînd un spațiu liber!

Dar ia-ncearcă matale spre Romană, spre Victoriei – în fapt, oriunde spre marginea inelului central! – și să vezi ce buluceală, ce nebunie, ce chin…

Bravos, Bucale!

2 comments to paradoxal

  • Buluceala vine tocmai pentru că la Universitate sau la Unirii nu prea e nimic. Avem un pseudo-mall la Unirea şi Universitatea în sine, ambele atrăgând oameni care nu prea îşi permit maşini. Centru Vechi nu-l pun la socoteală, că ziua e mort, iar noaptea te duci acolo să te faci mangă pe bani mulţi, deci iar nu te duci cu maşina. Iar cine vine cu treburi prin zona aia, parchează întâi pe toate trotuarele şi colţurile de stradă disponibile (am intrat o dată cu maşina în parcarea subterană… a trebuit să rabatez o oglindă ca să încap printre o dubă şi un taxi parcate pe străduţa pe care era intrarea) şi abia apoi în parcare. Până şi cei ce vin la spectacole la TNB preferă să parcheze pe trotuar, deşi TNB le dă 2 ore moka în parcarea de la Inter.

    În schimb, la Victoriei se întâmplă totul: acolo sunt clădirile de birouri, sediile de multinaţionale, bănci, bursa de mărfuri, spitale private ş.a.. Şi cum şi pentru ăia lenea e mare, maşinile se lasă pe trotuar, pe pista de biciclete, uneori şi pe linia de tramvai de pe Al. I. Cuza, Dr. Felix sau Mexic. Se lasă în bucla troleibuzelor de la Sfinţii Voievozi, se lasă în mijlocul Pieţei Victoriei, se lasă în pasaj între liniile de tramvai şi, uneori, şi pe banda I, se lasă pe trecerile de pietoni, pe banda I pe Titulescu, pe oriunde, numai în parcările cu plată nu. Că mulţi zic că-s prea scumpe… păi în puii mei, e centrul oraşului, ai vrea să fie moka? Dai 10.000 euro (minim) pe maşină, eşti corporat(r)ist cu 1000 euro pe lună, ai bani de spital privat, da’ nu ai da bani pe parcare şi nici nu ai concepe să vii la muncă cu altceva decât cu maşina!

    Traficul în zona centrală e blocat din simplul motiv că… e trafic de tranzit. Adică din Pipera în Berceni nu mergi pe Centură sau pe Mişu cel Brav cum ar fi normal, ci mergi direct pi şentru, pentru că aşa-zisul inel principal e mereu blocat. Blocat din cauza semafoarelor nesincronizate, blocat din cauza maşinilor parcate aiurea pe benzile I şi II şi pe benzile de virat la dreapta, blocat din cauza faptului că nu are un număr constant de benzi de circulaţie pe toată lungimea lui (oscilează între 2 şi 4 pe sens… normal că trecerile de la 4 la 2 sunt gâtuiri). Pe când de la Victoriei la Parcul Tineretului mergi constant în 3 benzi pe sens, mai puţin Pasajul Unirii.

  • hm

    … la țintă!

    (stai matale liniștit, corporatistul de fapt n-are bani de Sanador, are abonament! – și-i mai zgîrcit decît particularul care plătește consultația)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>