despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

bocanci

Știți ce n-am mai văzut de mult, de cînd hăul?

Bocanci „de armată”

E plină lumea – ce-i drept! – de felurite modele de încălțăminte din materiale ușoare, cu tălpi aderente, în care piciorul o duce ca-n puf; s-a dus vremea aia cînd trebuia să-ți pui ciorapi groși de lînă.

Și – în plus! – și militarii au primit alte și alte ciubote, mult mai moderne. Nu se mai fac bocancii de-altădată!

Dar ce chestie tare era odinoară, cînd făceai rost de-o pereche de bocanci buni de armată!

Erau acceptabili și ăia cu două catarame, pe care-i primeau soldații de rînd, deși aveau pielea tare, incomodă și talpa cam de lemn, cum se zice.

Dar cei cu șiret – ehehei! – ce plăcuți erau la purtat.

După Revoluție, mai găseai dintr-ăștia și prin magazine; mi-am luat o pereche (parc-am dat 300 de lei? cin’ să mai ție minte ce prețuri erau!) și m-au ținut ani buni; prin 2000 le-am pus tălpi noi și-am mai tras de ei, fiindcă erau comozi, ușori la mers.

Mai țiu minte și că bunică-miu avea o pereche de bocanci de schi, cu care se procopsise poate prin anii ’60. Erau literalmente „fără moarte”, cred că doar dacă băteai un piron în bombeu puteai să le strici pielea; da’ erau și grei, rău de tot.

2 comments to bocanci

  • Nu mai sunt, ca nici “pas de defilare” nu se mai bate 🙂

  • Ando

    Pe strada Lizeanu, pe partea stanga, cum mergi spre Maica Domnului,la parterul acelei case frumoase cu foisor de pe coltul cu Silozului, se afla un magazin care vinde echipamente, uniforme, accesorii si bocanci pentru jandarmerie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>