despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

vocea Opoziției

Chiar dacă nu-mi place, știu că-s obligat să mă informez despre Capitala noastră. Asta-nsemnează să caut cît mai multe informații în cît mai multe locuri și s-am rădbarea și mintea s-aleg adevărul din toate.

Vă spun foarte cinstit: m-ar ajuta mult dac-aș ști care-i vocea Opoziției – asta, dacă Opoziția ar avea o voce comună.

Și, socot, ar ajuta Opoziția însăși.

Nu-mi place cum merg lucrurile. Nimeni dintre noi nu poate urmări pe toată lumea, tot timpul. Sîntem nevoiți să ne limităm la un număr rezonabil de știri pe care să le digerăm.

Și-i păcat – pentru că dac-o ținem tot așa, o să ratăm multe.

O să ratăm.

E păcat! Opoziția – prin Opoziție eu înțeleg U.S.R., fiindcă P.N.L. este ocupat să fie partener constructiv cu P.S.D. mai ales în consiliile locale, deși în cel general țipă „hoții!” – nu comunică bine.

Diferențele dintre opozițiile pe sectoare sînt uriașe – pe măsura diferențelor dintre primăriile de sector, din păcate…

Nu-i normal, deci, ca dintr-un sector să aud mereu ba de hotărîri inițiate de Opoziție – și chiar votate! – de procese intentate în urma abuzurilor primăriei… și din alte sectoare să nu aud absolut nimic!

Nu-i normal ca un parlamentar U.S.R. din opoziție să aibă o agendă bucureșteană mai clară, mai realistă și mai legată de viața Capitalei decît un consilier local ori general, care-ar trebui să fie în inima lucrurilor.

Nu-i normal să aud mai multe de la opoziția din sectorul 1 și din sectorul 3 decît de la opoziția din sectorul meu, din sectorul 5.

Nu-i normal ca opoziția din sectorul 5 să se-ocupe doar de „problema Cotroceni” și să nu vadă nimic altceva din sector.

Și, mai ales, nu-i normal ca în funcție de interese și facțiuni, s-avem opoziții cu diferite viteze, agende și abordări.

1 comment to vocea Opoziției

  • hm

    Așa, de update:
    1. S-a depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local USR Sector 5! Se poate.
    2. Se ține ședință de Consiliu General. Azi. Presa nu scrie ce s-a vorbit și ce s-a votat. Nu găsesc la nimeni dintre consilierii opoziției vreun rezumat, vreo mică povestire.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>