despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

7 mașini vechi XCII

de Ando și HM

Începem să ne folosim serios de mașinile vînate de Andrei Mihai. Episodul 92 începe cu-n Saturn găsit de el. Saturn e-o marcă de sine stătătoare; adică a fost – nu mai e. Pesemne c-a fost un soi de-ncercare a General Motors să-mprospăteze cumva sortimentul c-o gamă nouă, așa cum le-a reușit mai bine japonezilor cu Lexus, Infiniti ori Acura. Doar că Saturn mergea mai degrabă înspre mașini populare, mai mici – nu de lux. În fine; povestea n-a ținut mult – vreo 10-15 ani – și marca a dispărut. Modelul de azi e-atît de pe la-nceputul poveștii mărcii, cît și de pe la-nceputul anilor ’90.

Vedem două japoneze, pozate de Ando. Seamănă, deși-s din familii separate! Prima e o Honda Integra din seria 1, apărută prin 1985. Un model interesant – mărișor – care se producea și cu patru, și cu două uși – o gamă destul de extinsă.

A doua-i Honda Prelude, seria 3 – și-i fabricată-n 1988

Găsim două dubițe care-s și ele, pe undeva, rude. Un Ford Econovan și-un Nissan Vanette – amîndouă se trag dintr-o Mazdă.

 

Iată și-un alt Rover 800 – unul din lucrurile bune ieșite din colaborarea industriei britanice cu cea japoneză, după cîteva experimente nefericite pe sfîrșit de ani ’80.

Boemul nu s-a-ndurat să treacă pe lîngă Aro-ul 244 fără să-l pozeze. Mașina a fost pe picioare pîn-de curînd.

Știu c-am văzut recent un Saab; dar vi-l arătăm și pe ăsta fiindcă… fiindcă este îngrozitor de urît. Cu toate astea, urîțenia lui nu-i nici caraghioasă, ci… cumva… solidă și impunătoare.

(lista completă a episoadelor şi a maşinilor publicate – aici)

Dacă aveţi întrebări despre unele dintre maşinile publicate, vă stăm la dispoziţie

3 comments to 7 mașini vechi XCII

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>