despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

două chestii pierdute

Acum vreo zece ani apăruse – în Sectorul 3 – o idee nu proastă-n sine: aceea de-a monta coșuri de gunoi pentru șoferi la semafoare.

Firește, se puteau pune doar acolo unde sensurile de mers erau separate de-un scuar-ceva – și pe dreapta.

Fiindcă erau coșuri de gunoi obișnuite – cu gura mică și greu de nimerit uneori și pentru omul care merge pe stradă – era greu să fie folositoare.

Cu o altă ergonomie, însă, n-ar fi nici acum o idee rea…

O altă idee bună – omenească și necesară – a fost montarea benzilor de ghidaj pentru nevăzători în preajma semafoarelor. A fost – tot acum mai bine de zece ani – aplicată în mai tot orașul.

Benzile astea – montate pe trotuar cu migală – au dispărut; după săpături, asfaltări, reparări, de’zăpeziri. Le mai găsești – știrbite, tocite, rupte – pe ici-colea.

Nu au mai fost reamplasate absolut nicăieri după nici o reparație de infrastructură. Dă-i încolo de orbi, să stea acasă.

2 comments to două chestii pierdute

  • Ando

    Sincer să fiu, aia cu coşurile de gunoi la semafoare mi se pare total aiurea: adică să faci un fel de baschet cu gunoiul din maşină!? Dacă ai ceva gunoi de aruncat, când te opreşti, îl iei naibii din maşină şi-l duci direct la coş.

  • hm

    Șoferul nostru? Mai degrabă aruncă din mașină…
    Și câte putori știu care nu aruncă gunoaiele strânse, că e cîh… Și așteaptă să se ducă la spălătorie să le facă acolo curat!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>