despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Google street view: avem o jucărie nouă

gata, i-au dat drumul:

merge şi arată excepţional, dar mai are nişte bug-uri (uite, pe Ion Mihalache sare de la Banu-Manta direct după Domenii); aşa că nu aruncăm la gunoi NORC, nu?

Google street view: aici

31 comments to Google street view: avem o jucărie nouă

  • nu aruncam norc. am inventat un joc, care pe google nu stiu daca merge. pe norc se joaca asa: faci harta micuta, sa nu vezi capitala decat ca pe 1 punct. pui un click pe bucuresti si incerci sa recunosti locul.
    de fapt altceva vroiam sa intreb. care e cea mai lunga strada din oras? (nu socotim soseaua b-ploiesti, desigur). apoi: exista vreo strada, in regiunea (semi)centrala pe care e bine sa o evitam chiar si ziua? alta: ce viitor crezi ca are mic.ro?
    multumesc!

  • Dan

    Norcu’ s-a bagat pe toate stradutele si aleile posibile (unde a intrat masina). Google street view ne arata toate stradutele din Ferentari insa nu au intrat in spatele blocurilor din Dr. Taberei. Ciudat.

  • hm

    Da, NORC e prea bun ca să-l dăm deoparte! Mai ales că a trecut deja de două ori prin oraş. Şi acoperă atîtea oraşe mici din ţară!
    Acum, să răspund la întrebări…
    Cea mai lungă stradă?
    Ar trebui să fie Iuliu Maniu, are vreo 8 kilometri. Şi Şoseaua Berceni (dacă teoretic e considerată ca fiind aceeaşi entitate pînă în Centură) are vreo 7.
    Dar artere interioare lungi sînt Griviţa, Mihai Bravu, Splaiul Unirii – cam toate au peste 5 kilometri.
    Cea mai lungă stradă-stradă aş crede eu că este Traian; s-ar putea să mă înşel, dar are vreo 2 km.
    Ce stradă ar trebui să evităm?
    Nu ştiu! Eu nu mă prea omor după Calea Moşilor veche. Şi nici porţiuni ale Căii Rahovei nu mă încîntă (11 Iunie-Jariştea şi Piaţa de Flori)
    Mic.ro…
    o să mai scriu în curînd despre subiect, dar pînă atunci: faza de extindere merge foarte bine; excelent. Într-un an au deschis aproape 200 de magazine! E ceva! Au reuşit să rezolve problemele cu distribuţia şi aprovizionarea.
    Sper ca faza de consolidare şi promovare să fie la fel de deştept abordate.
    Mic.ro nu are promovare în vecinătatea magazinului, şi asta e ciudat. De exemplu, acuma au o promoţie la care primeşti un cadouaş (o ciocolată, o jucărie, o bere…) la cumpărături mai mari de 10 lei. Promoţia asta nu e cunoscută în zona magazinului…
    S-ar putea ca faza de consolidare să vină cu un soi de repoziţionare. Poate vor umbla la preţuri.
    Puterea Mic.ro stă în răspîndirea magazinelor. Să zicem că eşti în cealaltă parte a oraşului; vrei un suc, un pachet de ţigări. Vezi un butic: nu-ţi place cum arată; mai vezi unul: sînt nişte beţivi în faţă; vezi un Mic.ro – şi ştii că e civilizat şi că ceea ce găseşti la Mic.ro din cartierul tău, găseşti şi în celălalt cartier.
    Pînă la urmă, Mic.ro va avea viitorul pe care i-l hotărăşte Patriciu. Dacă e o afacere construită pentru a fi vîndută ulterior, nu ştiu cum va arăta după aceea.

  • radu

    multumim de raspunsuri.

    da, google earth in ferentari. chiar si pe infama strada targu ocna, care arata cam asa cum o imaginam.

  • Freesys

    perversă?

  • radu

    yeah, fuckin’ mischievous.

    oamenii aia portocalii de la asfaltare sunt excelenti

  • Pfui, au blurat numerele de la maşinile din faţa blocului meu, dar pe vecinele de pe trotuar le-au lăsat neschimbate. 🙂

  • Mg

    Care strada infama stimabile ” radu ” ??? Daca erai atent ai fi aflat ca acel Sorin cu Tg Ocna , se refera la pucaria Tg Ocna , nu la strada … Mai studiaza si lasa aerele de superioritate ….
    Tu unde locuiesti in orasul asta ? In ” palatul de cristal ” ??? Am studiat si eu pe harta si n-am vazut nimic deplorabil pe strada aceea …
    Probail ca esti un manelist cu ifose ….

  • hm

    @Mg: “Am studiat şi eu harta”…
    ai fost p-acolo? Ştii problemele sociale de pe Pucheni, Munţii Carpaţi, Humuleşti? Ştii de pe hartă.

    Te rog să-ţi plimbi deşteptăciunea plină de aer cald în altă parte.

  • hm

    @adrian: am văzut.
    În plus, ticăloşii ăştia evacuează oameni în plină iarnă. Asta e inuman.

    Nu pot decît să doresc aceeaşi soartă oricui a construit ilegal, oricui a demolat ilegal ceva pentru a construi altceva.

  • atunci astept un “prostuar” cu Oprescu cat de curand :))

  • Mg

    ….ma provoci sa mai dau un indiciu …presupune ca am legaturi cu administratia sector 5 , deci STIU de tot ce misca in zona …Problemele nu sint nici mai mari nici mai multe decit in alte zone ale orasului . Garantat si dupa statistica , dar nu uita un lucru : in mare parte oamenii sint vinovati penru problemele pe care le au , nu acuza administratia …
    Despre faptul , domnule radu , ca ai scris : “care arata cam asa cum o imaginam ” inseamna ca ai vazut zona respectiva pe harta , in realitate ioc !
    Iti propun sa faci si o vizita , stai de vorba cu lumea , vezi ce oameni sint si cum gindesc , dupa aceea poti sa tragi niste concluzii .

  • hm

    @Mg: dacă chiar ştii ce e acolo, e bine.
    Dacă cumva îţi şi pasă, cu atît mai bine! S-ar putea să mai vorbim!
    Nu, nu sînt probleme mai mari decît în alte zone asemănătoare ale oraşului (să zic cart. 23 August).
    Dar ştiu; e uşor să zici: Ferentari? Rahova? – lasă-i să crape; merită!
    E o zonă ignorată mai degrabă de adminstraţia centrală decît de cea locală.
    De exemplu, de administraţia centrală ţine introducerea transportului public pe Pucheni/Munţii Carpaţi, lucru despre care eu cred că e necesar.

    @adrian: Oprescu ăsta începe să se creadă Ceauşescu; tare-i mai place.

  • Dan

    @Mg: deci eu sunt vinovat fiindca homelesii si-au ridicat coliba pe un camp viran din fata blocului meu, in zona de impozitare A a orasului? Sau e de vina primaria care in criza de hartie igienica nu stim exact ce a facut cu petitiile noastre? Intrevad o abordare precum cea a comentatorilor de la “Libertatea” care erau plini de sugestii gen pune nene mana pe lopata! Bine, pun mana pe lopata da’ sa nu mai aud de impozite ca, vorba aia, lopata poate fi folosita in multiple moduri…

  • Anonymous

    @hm / tocmai asta este problema , eu nu sint impotriva celor din zona numita, ci CU ei ! Da , stiu ca este o zona ignorata , si chiar administratia centrala evita sa faca lucrari mari pentru a nu parea meritul lui Vanghelie … In fine este mult de discutat . Despre introducerea transportului pe Pucheni …ha , de cit timp ma agit eu … Acea propunere cu 220 , este fix zero , nu rezolva nimic . 220 , intre piata Rahova si Berceni …fara importanta si logica . Eu vreau si am cerut un mijoc de transport de pe Pucheni IN ORAS …lucru total diferit .
    Asa ca , daca este nevoie si stiu sau cunosc ceva din zona , am sa intervin…
    @Dan / nu inteleg la ce te referi si nu sint dispus sa fac aici discutii in contradictoriu .

  • Dan

    Go check: http://www.libertatea.ro/stire/foto-sectorul-5-raiul-gunoaielor-313532.html

    Ca tot zici ca ai relatii la ADP 5… poate sunt bune de ceva relatiile, ca petitiile n-au fost!

  • hm

    @Mg: acum recunosc ideile şi eforturile tale. Respect!
    Dan, Mg este de partea bună a forţei, ca să zic aşa!

  • Mg

    Primul lucru reusit , dar nu stiu daca in urma cererilor disperate sau al complexului Dolodora , este largirea strazii Pucheni in dreptul pietii Rahova . O lucrare banala dar de maxima importanta desi eu cerusem rezolvarea problemei de trafic in zona , pe segmentul Alexandria-Rahova – Pucheni , adica rezolvarea acestei intersectii .
    Problema este ca nu se poate . De ce ? Cine are piata Niki …??? Cui i se accepta parcarea masinilor blocind strada ? cine a blocat o strada ???
    Se pare ca vorbim de Nicu Paun , si urmatoarele reclamatii se vor adresa muuuult mai sus , desi sint convins ca-mi asum niste riscuri ….
    Deschide un subiect pe tema acestei piete si a traficului din zona , blocat de ea , si vei vedea reactii …te bagi ???

  • hm

    Cred că Pucheni se lărgeşte mai degrabă datorită Doldora; dar fără rezolvarea intersecţiei totul e frecţie, într-adevăr.
    Pe Nicu Păun nu-l scoate cineva de-acolo; chiar nu cred!

  • Dan

    Inapoi la Google street view – pe “Rahova veche”, adica la piata de flori, pozele sunt de prin 2007 cred, apare piatra cubica, fosta cale ferata de la Romtrans precum si o bucata din linia istorica de tramvai! Bine, si zona stradala a pietei de flori pare mult mai curata decat in ziua de azi.

  • Mg

    Calea Rahovei – Piata de flori … Nu inteleg cum este posibil dar se pare ca prefeream sa ne raportam la / si sa luam niste repere ” inferioare ” in loc sa ne raportam la ceva maret cu adevarat important …dar atunci am parea noi mici si insignifianti ….
    De ce piata de flori ? Cum poti sa spui asa ceva , si nu intreb pe cineva anume , ci la modul general …
    Acolo avem o fila de istorie a Bucurestiului , avem un reper care sub o alta administratie ar fi stralucit …
    De Colosseum ati auzit ? dar de Palatul Bragadiru ??? Da domnilor , acesta ar trebuie sa fie reperul zonei , nu infecta piata de flori …stranie alaturare .
    Palatul Bragadiru , supranumit Colosseum , cel mai frumos palat din Bucuresti , a fost primul centru cultural al orasului iar spre stiinta si mirarea unora , chiar mai mult de atit , primul MALL din istoria orasului . Ca unora le place sau altora nu , la vremea lui AICI era polul culturii .
    ” Compusa dintr-o spectaculoasa sala de bal care poate functiona si ca sala de teatru sau de concerte, o biblioteca, o popicarie, numeroase camere, magazine si birouri ce functionau la parter, cladirea era o structura impresionanta ce imbina stilurile celor mai renumite cladiri ale timpului: Camera de Comert, Posta Romana, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC-ul) si cladirea Curtii Supreme de Justitie, toate construite in aceeasi perioada. ” -citatul este de aici http://www.colosseum.fr/index.php?page=history-colosseum
    Hai sa fim putini mai mindrii …avem cu ce !

  • hm

    @Dan – Calea Rahovei a fost asfaltată în primăvara lui 2009. Pare că au trecut pe-acolo cel mai tîrziu în toamna lui 2008.

    @Mg – îţi dau dreptate!
    Mă gîndesc însă că ne raportăm la ceea ce înţelegem cît mai mulţi dintre noi, că ne place au ba. De-aia vorbim şi acum de ‘blocul Connex’, de ‘Materna – Drumul Taberei’, de ‘BIG – Berceni’.
    Piaţa de Flori e cel mai solid reper al locului, pentru cei mai mulţi. Şi fosta Berărie germană, la mare modă acum 10-12 ani…
    Proprietăţile Bragadiru vor deveni iar puncte de reper cînd vor fi valorificate cumva. Colosseumul e sală de nunţi şi chermeze; restul, din cîte citisem, e în litigiu (moştenitori, stat, fosta entitate comercială Bere Rahova? – nu ştiu)

  • Mg

    Victorie ! In curind , foarte curind , transport pe Pucheni ! Atit am putut sa aflu . Nu stiu ce linie , cum , vedem in curind .
    Pina in martie piata lui Nicu Paun va fi demolata si va fi obligat sa construiasca ceva modern pe terenul lui , nu pe domeniul public .
    Curatenia si deszapezirea va fi asigurata cu sprijinul primariei capitalei , a domnului doctor . Multumiri .
    In sectorul 5 va incepe constructia celui mai mare cartier de locuinte din 89 …cu sprijinul …Elenei Udrea ( a ministerului condus de ea )! sa traiasca , asa DA !

  • Mg

    Desi postasem si aseara , vad ca n-a aparut comentariul …
    1. In scurt timp avem transport pe Pucheni
    2. Curatenia si deszapezirea vor fi asigurate cu ajutorul PMB
    3. Va incepe constructia unui mare cartier , cel mai mare de dupa 89
    Acestea sint informatiile de ultima ora , dar din pacate fara date precise ….

  • hm

    @Mg: a apărut comentariul!
    nu ştiu de ce nu l-aţi putut vedea.
    Despre Pucheni, eu tot despre 220 am auzit că va fi trimis pe acolo.
    Lăsaţi-mă să fiu sceptic în ceea ce priveşte sprijinul PMB şi cartierul care s-ar construi (înspre Ghencea?)

    Informaţia despre piaţa lui Nicu Păun e cea mai importantă. Nu credeam să văd asta!

  • hm

    nuuuuuuuuuuu!
    NU SE POATE!
    ăsta e traseu de titi-car…

  • Mg

    Ei , uite ca ai trait sa vezi si asta . Bataie de joc .

  • Mda, am vazut si eu chestii din astea cand eram in cautare de informatii de genul…e de necrezut

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>