despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la bătut cîmpii

Dacă l-aţi auzit pe tataia Oprescu visînd la Olimpiada 2020, sper că nu l-aţi luat în serios. E de-ajuns să citiţi ce scrie Tolontan:

37 de baze sportive sînt necesare, potrivit experienţei ultimei Olimpiade, pentru organizarea Jocurilor. România deţine zero baze moderne în Bucureşti.

Şi mai e nevoie de 70 de hectare pentru Satul Olimpic, locul de cazare al sportivilor, antrenorilor, medicilor, arbitrilor şi oficialilor. 42 de blocuri cu 16.000 de locuri de cazare, ridicate de la zero, într-o zonă distinctă şi total securizată, compun Satul Olimpic. Noi avem zero locuri.

Stadionul cu 91.000 de scaune de la Beijing, “Cuibul de Pasăre”, a costat o jumătate de miliard de dolari. Noi avem zero stadioane, pentru că cel aflat în construcţie la “Lia Manoliu” nu poate fi folosit, neavînd pistă de atletism.

… e destul de clar. Am fi putut trece mai departe, dar ce te faci cu cei pe care-i mănîncă pielea capului pe dinăuntru?

… A spus că ar încerca să aducă Olimpiada de vară din 2020 la Bucureşti. E chiar aşa de nătâng? Nu cumva e o idee îndrăzneaţă şi realistă? Nu cumva ar fi şansa pe care o aşteptăm? Mi-aduc aminte corul de înjurături pe care l-a născut „autostrada suspendată”, deşi era singura idee nouă şi deş­teaptă despre creşterea acestui oraş, din 1935 încoace, de la planul de urbanism general al arhitectului Horia Creangă.

… scrie azi Patriciu, chitit să-i facă Primarului un tratament antihemoroidal. Gratuit, nu; poate are şi el nevoie – ca tot omu’ – de vreo autorizaţie-ceva, acolo.

poate pentru asta?

9 comments to la bătut cîmpii

  • Freesys

    Ideea este una mai veche,Ion Țiriac povestea treaba asta la emisiunea Ora Olimpică, tovarășul vroia să depună candidatura Bucureștiului pentru organizarea Olimpiadei din 1996 (același an in care sistematizarea orașului ar fi fost completă).
    În 1989 locuitorii perimetrului Calea Vitan – Splaiul Unirii – Mihai Bravu au primit înștiințare de demolare (până in luna mai 1990)pentru realizare obiectiv: … SAT OLIMPIC !!!!!!!!!!!!!!! Aveam o cunoștință care a facut infarct când a primit înștiințarea, stătea pe Niță Elinescu.
    Eu susțin proiectul lui Oprescu ! Comparația cu China mi se pare superfluă dar ne putem compara cu Atena (2004). In 10 ani poți face 25 stații de metrou, poți face un sat olimpic, poți face un aeroport în sudul orașului, poți face un parc sportiv cu 37 de arene.Este o șansa unică pentru oraș!

    SUSȚIN !!!OLIMPIADA BUCUREȘTI 2012!!!
    Oprescu vrea sa facă nu să vândă, așa ca inculpatul Patriciu să-și plătească cele 800 000 000 E datorie către stat și după aia să vorbească (la vorbitor eventual).
    LATER EDIT: Am primit 2 cereri pentru obținere aviz amplasament preliminar pasaj subteran/suprateran Mihai Bravu-Calea Vitan și Sos mihai Bravu – Calea Văcarești – Bdv Tineretului.

  • hm

    eu – nu.
    Da, se pot construi minuni 10 ani.
    Dar nu astea sînt minunile de care are nevoie Bucureştiul.

    Eu cred că o dezvoltare trebuie să fie axată pe nevoile de creştere şi modernizare ale oraşului.

    E frumos să visezi, dar iar sîntem gata să sacrificăm priorităţile doar de dragul de a arăta bine.

  • E nerealist anul. Altfel ar fi o treaba buna. 23 August nu avea pista de atletism? Pai daca stadionul nou se facea in alt loc, iata ca un stadion in plus ar fi existat.
    Ma surprinde insa ca Patriciu caracterizeza drept “desteapta” manaria suspendata a lui Oprescu …

  • hm

    2020 e încă prea devreme.
    Sau poate un campionat european de fotbal, eventual; ceva mai mic.

    Şi pe mine m-a mirat treaba cu autostrada suspendată; da’ mi-am zis că are şi omu’ nevoie de vreo ştampilă-ceva…

  • Freesys

    @Adrian noul stadion este gandit special pentru fotbal, pe el se va juca finala Europa League 2012. Vechiul stadion era intr-un grad avansat de degradare si nu mai putea primi licenta pentru organizarea de competitii sau evenimete.

    @HM Noi am mai ratat o sansa importanta in 2006 cand Guvernul Tariceanu nu a vrut sa sustina candidatura comuna Romania-Ungaria pentru organizarea Campionatului European de Fotbal 2012. Costurile erau semnificativ mai mici (4 stadioane minim 30 000 locuri si opt baze sportive) decat in cazul Olimpiadei, iar cu influenta nasului Sandu la UEFA castigam sigur. Asa o sa privim la TV europeanul din Ucraina-Polonia.

  • hm

    la fel de trist e că organizarea unui campionat european a rămas singura noastră şansă de a şi juca în el…

  • @freesys: stadionul putea fi reabilitat pentru scopuri mai mici. eu spun ca cel nou trebuia facut pe alt amplasament, de la 0, fara costurile si timpul pierdut pentru demolarea de acolo. chestie de deformatie profesionala, ma gandesc intai sa reabilitez ceva in loc sa demolez si sa fac altceva. Eu spuneam de exemplu ca stadionul vechi putea fi foarte bine alocat nationalei de rugby in loc ca aceasta sa joace pe un stadion care de fapt a fost era si ar trebui sa fie un parc de antrenament pentru sportivii de performanta dar si pentru sportivii amatori.

  • Într-o ţară în care cultura fizică a fost transformată în educaţie fizică şi apoi în sport, din care nu a rămas decât fotbalul, curajul unora de a se închipui la acelaşi nivel cu ţări în care la sfârşitul colegiului toţi tinerii practică câteva sporturi de echipă şi câteva sporturi individuale şi de a organiza Campionate Galactice rămâne doar o fudulie ineptă.

    La Atena o serie largă de antreprenori greci nu au plătit nici până în ziua de azi subcontractorii, preferând să practice sifonarea către clasa politică ce a sprijinit organizarea J.O. Preferăm să vedem doar ce ne convine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>