despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Deşteptareaaa !!!

scris de Ando

Pentru ceea ce se joacă zilele astea la CM de fotbal din Rusia, nici că se putea o fotografie mai bună decât cea apăruta în ziarul Scânteia din decembrie 1963.

In ea este surprins celebrul „Tudorică”.

Personaj pitoresc, simpatizat de toti microbiştii, cvasi-omniprezent, cel puţin pe stadioanele Bucureştiului, el era cel care intona din trompetă „deşteptarea”, atunci când jocul lâncezea şi spectatorii se plictiseau.

Revenind la CM, deocamdată, dezamăgirea este mare. Fotbal cu ţârâita (să nu ni se aplece), spectacol, deseori, anost. Jucători totalizând sute de milioane de euro, plictisiţi sau obosiţi, fac greşeli de nivelul… Voluntari sau Chiajna, echipe cu ştaif „legumesc” câte un 1-0 cu neica nimeni, şi ăla obţinut chinuit sau norocos.

Păcat! La nivelul ăsta, aşteptările sunt mari şi nici măcar spectacolul plin de culoare, de entuziasm şi imaginaţie al suporterilor nu poate compensa lipsa fotbalului de calitate.

 

1 comment to Deşteptareaaa !!!

  • Dan

    Acum am urmărit și eu câteva meciuri, iar concluzia mea e că există o discriminare pozitivă în ce privește echipele non-europene (sau negativă în ce le privește pe cele europene). În ultimii ani a crescut numărul de echipe participante, număr care va crește și la următoarele ediții, însă în special cu echipe din Africa / Asia / America Centrală; de asemenea America de Sud e supra-reprezentată, practic 1 din 2 echipe participă la mondial. Problema e că multe dintre aceste echipe vin doar să se plimbe, în timp ce echipe europene care ar face instrucție cu ele stau acasă și se uită poate la televizor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>