despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

o stație de troleu mutată aiurea

De cînd e lumea și pămîntul – sau, mă rog, de cînd trec trolee pe-aicea – stația „Piața Romană” era la Piața Romană.

Hai să repetăm: stația de troleu „Piața Romană” se găsea la Piața Romană.

Așa trebuie: stațiile să fie puse acolo unde oamenii au nevoie de ele – asta-i esența transportului public folositor și prietenos.

Dar de-acum stația de troleu „Piața Romană” nu mai e la Piața Romană.

E pe bulevard, pe Lascăr Catargiu, acolo unde nimeni n-are nevoie de ea – departe de Romană, peste o intersecție de traversat.

 

Oamenii trebuie să aibă stațiile la-ndemînă, să ajungă ușor în ele, să nu meargă pe jos în plus.

Listă de articole selecționate despre transportul public – aici.

8 comments to o stație de troleu mutată aiurea

 • Ando

  Aşa se întâmplă când restul problemelor sunt… “rezolvate”. Mută staţiile 🙁

 • Si la Foisor au mutat statia troleelor (79 si 86) si a lui 133 de pe trotuarul de langa spital la vreo 20-30 de metri mai spre Mosilor, dincolo de intersectie, adica aici: https://www.google.com/maps/@44.4409887,26.1206438,3a,75y,61.53h,82.95t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-EIl9UZW5YE-tJYJ87y9FQ!2e0!7i13312!8i6656. Partile super aiurea sunt: 1) Noua statie nu are refugiu pt calatori, fiind o improvizatie, deci in caz de ploaie sau de ninsoare saracii calatori merita sa fie plouati si ninsi, dar da-i incolo, ca doar sunt saraci, daca ar fi fost bogati ar fi mersi cu masina personala, isi merita soarta si 2) In noua situatie de fiecare data cand un troleu sau 133-ul opreste in statie in spatele lor se formeaza coada de masini, pt ca acolo e o singura banda pe sens, in timp ce in locatia initiala a statiei problema asta nu exista.

  Incompetenta administratiei locale din orasul asta e la cote maxime.

 • Sa speram ca va fi doar temporar, desi “temporare” au fost multe lucruri atunci cand vine vorba de RATB si “temporare” au ramas 🙂 (cel mai faimos exemplu e intoarcerea lui 5 de la Baneasa, care ne fusese promis de vreo 10 ani ca se va termina pana cand a fost scoasa linia cu totul, si ea tot “temporar”).

 • Staţia de la Piaţa Romană ar fi putut funcţiona doar cu o sistematizare corespunzătoare a zonei şi cu o bandă dedicată transportului public, cu semaforizarea corespunzătoare. În rest, era cât se poate de ilegal amplasată (mă rog, de fapt toate staţiile din Bucureşti sunt amplasate ilegal, poziţiile lor nefiind aprobate de CGMB pentru perioada de 2014, de AMTB pentru staţiile înfiinţate/modificate între 2014 şi 2018 şi de CGMB pentru cele înfiinţate/modificate după desfiinţarea AMTB), la mai puţin de 25m de colţul intersecţiei şi într-o poziţie în care troleul trebuia apoi să taie 2 benzi în 20m ca să se încadreze spre Bd. Dacia. De altfel, tot din motivul ăsta şi staţia lui 133 e amplasată pe Dacia. Desigur, un loc mai bun pentru staţie ar fi fost aici: https://www.google.com/maps/@44.4468728,26.0976265,3a,75y,121.63h,84.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOmcfPVmT9_Ov5KO5pBXAJQ!2e0!7i13312!8i6656 dar ce ne facem cu maşinile parcate aiurea?

  Apropo de trolee, şi la Foişor s-a desfiinţat staţia de troleu de la semafor (sensul spre Vatra Luminoasă), tocmai din cauza imposibilităţii troleelor de a se încadra legal spre str. Iancu Cavaler de Flondor. Noua staţie e în faţa şaormăriei… desigur impracticabilă din cauza maşinilor parcate acolo, în condiţiile în care bucăţica aia e cu dublu sens şi, evident, şoferii de pe sens opus nu sunt prea fericiţi când se întâlnesc cu troleul pe contrasens. Nu ştiu dacă nu cumva şi staţia lui 133/135 nu s-o fi reamplasat şi ea înainte de curbă. Chestia e că încă se află prin Bucureşti tot felul de staţii puse în doru’ lelii faţă de Codul Rutier (gen direct pe stâlpul cu semaforul, pe trecerea de pietoni, în dreptul unor intrări în curţi/instituţii ş.a.).

 • hm

  Mi-e milă de nu mai pot că nu se pot „încadra” troleele, aia zic. Las’ că oamenii nu contează, lasă-i să meargă, lasă-i să se chinuie.

  • Codul Rutier e unul pentru toţi. Iar problema încadrării chiar era destul de nasoală, probabil şoferii de troleu cereau modificarea aia de vreo 10 ani. Eu sau tu dacă făceam ce făcea troleul acolo rămâneam fără permis în secunda doi.

 • hm

  carul înaintea boilor! O bandă numa’ pentru troleu, în dreapta insulei care desparte fluxul pentru înainte-Dacia de cel dreapta-Magheru și minunea-i gata.
  Nu mai știu dacă nu cumva chiar așa a și fost pe vremuri, cu mulți ani în urmă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>