despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Balcic, FFWD

Ştiţi că – atunci cînd vine vorba de mîncare –  îmi place să caut locuri pe care să le laud, şi cred că vă daţi seama că am dat peste foarte multe locuri care nu mi-au plăcut; n-am scris despre ele, pentru că nu e nevoie: are cine să le critice, pentru că veştile proaste merg repede. Şi-apoi, chiar e frumos să scrii articole pozitive, dacă ai despre ce.

Restaurantul Balcic este unul dintre cele mai bune restaurante din oraş; l-am mai lăudat, şi o s-o fac şi azi. Mă bucur mult cînd revin într-un loc şi-l găsesc parcă şi mai bun, pentru că ştiu cît de greu e să menţii standardul ridicat. La Balcic se mănîncă tare bine; salata Balcic, brînza ca la Sopski, lipiile, kebabul – toate sînt o nebunie. Sînt gustoase, consistente, de-abia le dovedeşti, de-abia-ţi tragi sufletul după ce-ai mîncat o bunătate de-a lor.

Aici e singura chestie care nu mi-a plăcut. N-am mai văzut-o altundeva: ţi-aduc felul doi înainte să fi terminat de mîncat felu-ntîi.

E urît să faci de-astea, mai ales că nu-nţeleg ce atîta grabă; restaurantul nu e plin, nu aşteaptă clienţii la uşă.

Sînt restaurante unde aştepţi de ţi se urăşte între feluri; e rău şi aşa. Să zicem că e de bun-simţ să laşi acolo, 5-minute-ceva între debarasatul primului fel şi servitul celui de-al doilea.

Nu să bagi omului mîncarea pe gît în halu’ăsta. Dar – ăsta să fie păcatul Balcicului!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

3 comments to Balcic, FFWD

  • Tudor

    Păi cred că chestia cu modul haotic de adus felurile de mâncare este tipic bulgărească. Am pățit-o cam în toate restaurantele din veliko tarnovo… dar atâta timp cât mâncarea este super bună și vinul de Târgoviște super ieftin eu sunt dispus să trec peste asta.

  • hm

    Cînd am mai fost la restaurantul Balcic, mîncarea venea aşa cum trebuie.
    E păcat pentru că nu ai timp să savurezi ca lumea mîncarea lor, mai ales că nu-i tocmai uşoară.
    Din ce-am văzut eu la bulgari-acolo, servirea părea normală.

  • Dan

    In general la bulgari servirea e pe principiul “ce iese de la bucatarie ajunge imediat la masa”. Poti sa ai si surprize de genul mers cu grupu’ de 10 persoane la o taverna prapadita, comanzi 10 pizza…. si ultimul incepe sa manance minute bune dupa ce primul a terminat 😉

Leave a Reply to Tudor Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>