despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

zile triste, mohorîte

Ziua scade, tot scade, încă mai scade: de-abia din colo, din Ianuarie, o să-ncepem să simțim, prea încet, cum crește la loc.

Nu găsesc o bucată de zi mai tristă, mai nefolositoare parcă, decît dup-amiaza de iarnă de-acum, din Decembrie.

Așa de scurtă, așa de mică – cu momentul ăla îngrozitor în care simți cum crește frigul, cum se lasă negura, cum tot orașul se-ascunde-n pîclă.

Nici în rarele momente-n care Soarele mai aruncă o privire-nspre noi, amăgindu-ne c-o ultimă rază veselă, dup-amiaza de decembrie nu-i mai veselă și mai prietenoasă.

6 comments to zile triste, mohorîte

 • dragos b

  Cam da… Iar când e şi o ceaţă din aia lăptoasă… Chilly-Willy avea un ceas deşteptător care-n loc de 12, 3, 6 şi 9 avea anotimpurile. Şi se culca la începutul iernii şi-l punea să sune la-nceputul primăverii… Vreau să hibernez!!!

 • hm

  Vreau o țară ca afară.
  Afară de Rusia, Alaska, Groenlanda…

 • Dan

  Iarna e un anotimp urât cam peste tot:

  – aici la paralela 53 în decembrie și ianuarie vin furtuni de peste ocean iar din februarie vine frigul și zăpada. Încălzirea merge cam 10 luni pe an.

  – în luna mai mai am fost la cercul polar, în nordul Suediei; acolo marea Baltică era încă înghețată, pe marginea drumurilor era încă zăpadă iar vântul spulbera orice speranță că ar fi venit primăvara. A trebuit să cer la recepție un radiator electric.

  – anul trecut în decembrie în California nu era umbră de nor pe cer, dar dimineața îmi vedeam respirația; la prânz erau însă 15C, ce noroc pe oamenii de acolo, măcar din acest punct de vedere. Încălzirea de la hotel era prin aparatul de aer condiționat, pe care trebuia să îl las pornit toată noaptea. Zgomotoasă experiență.

  – în iunie în Singapore (climă ecuatorială, 30C aproape constant cu umiditate 100%) m-am suit în avionul din care am coborât 8 ore mai târziu în Australia (zona Sydney) la 5C și ploaie rece. A doua zi a fost tot ploioasă și cețoasă, ulterior s-a luminat, temperatura diurnă crescând până chiar spre 18C. Senzația generală era de umiditate rece, suficient de cald cât să transpiri la efort dar suficient de frig cât să fie inconfortabil.

  – la sfârșit de noiembrie am fost la Belgrad, dar acolo clima e destul de similară cu cea din București. La fel și senzația de frig și de tristețe.

  Vara e mai interesantă peste tot, dar revin când îmi ridici mingea la fileu.

 • hm

  cînd ieșim din hibernare…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>