despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Câteva precizări

scris de Ando

Pentru că tot am mai scris despre ele cu alte ocazii, la final de an – când se spune că e bine să nu rămai cu datorii – am adunat laolaltă, ultimele informaţii despre aceste clădiri.

Prima, cea de pe bulevardul Primăverii, colţ cu strada Heleşteului e „rezolvată” Aici, este acum sediul Muzeului  de Artă Recentă. Spun ei, în pagina de prezentare, că: „După Muzeul Simu, MARe este primul muzeu privat de artă care se deschide în România în ultimii 100 de ani, într-o clădire care îi este dedicată exclusiv, nu într-o construcție oarecare, convertită la sarcina de muzeu”.

A doua, şi cea mai controversată transformare, este cea de pe strada Dumbrava Roşie colţ cu Aurel Vlaicu. Actualmente, este în lucru, dar, deja, cei de la MAD Projects îşi laudă tare mult proiectul pe pagina lor de facebook.

Fără alte comentarii, am pus două fotografii – una, făcută de noi în aprilie 2017, cu vechea clădire, cealaltă… din viitorul apropiat, văzut de proiectant.

 

Ne ducem în centrul oraşului, pe strada Doamnei, unde avem detalii despre ce se va întâmpla cu vechiul palat „Marmorosch Blank Şi aici este acum şantier, dar cei de la Optim Project Management ne informează că palatul va fi, în final, (undeva, prin trimestrul 2 al anului 2020) convertit într-un hotel de 5 stele – parte a brandului Marriott.

 

Deocadată vedem, pe viu, cum se demolează corpul nou de clădire.

2 comments to Câteva precizări

  • Tot felul de caricaturi … Dar ma bucur ca macar una dintre ele se darama, cea de la Marmorosch. Pacat insa ca face loc unei alte caricaturi si nu unei interventii pe masura calitatii cladirii monument. Sunt tare curios cine sunt semnatarii acestor proiecte, dincolo de numele firmelor care promoveaza ororile astea.

  • hm

    Eu aștept să văd pe viu hambarul MARe din Primăverii, am tot evitat să dau ochii cu hardughia pănă azi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>