despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cei de la „Afi Tech Park” nu pot merge cu tramvaiul!

De curînd s-a deschis clădirea de birouri „Afi Tech Park”. Ea se află pe Trafic Greu, doar la o stație de intersecția cu Rahova, fix vizavi de centrul comercial „Vulcan”.

Să înțelegem bine: în fața clădirii este stație – opresc aici tramvaiele 1/10, 8, 11, 25 și 47.

Este un amplasament strașnic – de la Unirii vii cu 32-ul patru stații și apoi n-ai decît, dacă n-ai chef să-ți miști picioarele, să mai iei alt tramvai o stație.

Cu siguranță, unul din plusurile acestei clădiri de birouri este taman accesul facil la transportul public rapid și neaglomerat!

Ce-ți poți dori mai mult?

De exemplu, îți poți dori… autobuz dedicat!

Este incredibil, dar dimineața pleacă din Piața Unirii două autobuze mici particulare către „Afi Tech Park”!

În plin oraș, la zece minute de centru, într-o zonă unde transportul public este cu adevărat funcțional și comod, cei de la „Afi Tech Park” au nevoie de transport particular!

12 comments to cei de la „Afi Tech Park” nu pot merge cu tramvaiul!

 • George

  “Dar eu nu pot merge cu tramvaiul, deoarece sunt pe tocuri, e un beci imputit si miroase urat”. Adaptarea versurilor lui Deliric1 la situatia asta. Din pacate, cat de “fan” al transportului public as fi eu, nu pot sa nu admit ca trebuie sa ai noroc sa prinzi un tramvai mai acatarii pe linia 32. Arata mai bine Tatrele cu RK decat unele V3A-uri ruginite pana la os chiar si pe dinauntru. Doar ca noi suportam mizeria asta, nu inseamna ca toti sunt obligati sa o suporte.

  Ca tot suntem in zona, eu vreau sa se infiinteze statie de tramvai la intersectia Trafic Greu cu Nasaud, pe sensul CATRE Calea Rahovei, INAINTE de semafor. Toata lumea care coboara dimineata din 117 merge catre statia de dupa intersectia cu Calea Rahovei. E de bun simt, zic eu.

  • hm

   Cam da, sunt mizere, mizeria e în straturi, necurățenie lăsată acolo cu anii.

   N-o să vedem niciodată stația aia de tramvai acolo. Rămîn la părerea că cea mai bună soluție rămâne ca 1/11 șamd să aibă stația în direcția Răzoare înainte de semafor, adică fix la Mall Liberty.

   Și totuși este incredibil cum ai transport particular de la Unirii cinci stații. Plus că ocupă și o bandă întreagă în zona capătului expresului 781, că acolo așteaptă să se-mbarce doamnele și domnii de la afi

 • Dan

  Chiar, ce companii s-au mutat acolo?

 • hm

  Knauf, RTC, Game World, obișnuitul World Class, alții or mai fi, nu m-am uitat cu atenție sporită.

 • Dan

  Atunci e “Tech Park” mai mult cu numele. Knauf parcă e pe zona de construcții, RTC vindea echipamente de birou, Game World operează parcă niște cazinouri.

 • Ando

  Nu ştiu cum este structurat acest ansamblu de birouri, dar mă gândesc că, neavând suficiente locuri de parcare, administratorii s-au gândit la varianta cu cele două autobuze mici particulare pentru a mai descuraja folosirea maşinilor particulare.

 • Dan

  Tati Business Center (ce nume, clădirea ex-Freescale zic) și Green Gate blocau banda 1 de pe Vladimirescu pe timpul zilei când stăteam acolo. Acum probabil că e și mai rău.

 • Tramvaiul e pentru sărăntoci, nu pentru corporatrişti. E la fel ca în Pipera, ce contează că 36 te duce într-un sfert de oră la Ziduri Moşi şi-n vreo 40 minute la Costin Georgian… nu dă bine, e mai bine să te înghesui în M2, să schimbi la Victoriei şi să mai schimbi o dată la Dristor 2, la 2,5 lei/călătoria (în curând 3 lei). Ce ar zice colegii tăi dacă te-ar vedea cu tramvaiul?!

  Pe Vladimirescu e mereu blocată banda I pe partea cu clădirea de birouri (cum i-o mai zice, cea de pe partea opusă benzinăriei), uneori se stă şi pe banda II. Ziua cei care lucrează, noaptea localtarii blocurilor din zonă, la fel şi colţurile intersecţiei Panduri/13 Septembrie, se chinuie cei cu 226 să facă dreapta. La clădirea cealaltă, de pe partea cu benzinăria, deocamdată se parchează pe trotuar – chiar şi Google a prins un cadru din ăsta – https://www.google.ro/maps/@44.4186353,26.0805891,3a,75y,322.6h,87.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNnaYfdaIb1AxT8nP02IRoA!2e0!7i13312!8i6656 – daţi mai departe să vedeţi că tot trotuarul de pe partea aia e full de maşini , că oricum pietonii sunt aproape inexistenţi în zonă. De altfel, Bd. T.V. în formatul actual e o risipă de spaţiu, fiind prins între două gâturi – Panduri cu o bandă practicabilă pe sens (b1 e blocată de maşinile parcate în spic în loc de paralel) şi Odoarei/Viilor cu ale ei 2 benzi pe sens, din care, în general, doar una e practicabilă, că pe b1 se parchează. În condiţiile astea, între aceste 2 alei numite pompos şosele, 700m de drum cu 3 benzi nu sunt decât o pistă de raliu, iar Poliţia Rutieră profită din plin de asta, mai ales seara şi noaptea.

 • hm

  36 ar fi mai frecventabil dacă n-ar veni la un sfert de oră. Lua-l-ar naiba, și acum 30 de ani venea prost și vine prost și azi.
  Deși pe Odoarei și Viilor sunt indicatoare rutiere clare – ai voie cu 60 km/h -, pe Tudor Vladimirescu nu se știe nici azi dacă e voie cu viteza asta.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>