despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Urbo: alt lucru bun

M-aţi văzut lăudînd în multe rînduri serviciul românesc de imagini panoramice luate la nivelul străzii – adică NORC; îl folosesc de mai bine de 3 ani şi m-a dezamăgit niciodată. Iar după ce l-am comparat cu street-view-ul de Google am ajuns să cred că NORC este mult mai reuşit şi mai complet.

Acum vreo lună am citit de lansarea altui serviciu utilitar local de la Google – Hotpot; este un serviciu interactiv de recomandări şi informaţii despre restaurante, baruri, hoteluri – şi aşa mai departe.

Atîta doar – în România avem deja un serviciu autohton care face treaba asta, chiar mult mai bine: se cheamă Urbo.

La-nceput, Urbo mi-a fost recomandat de Mike; apoi am văzut că e folosit şi de Mihai – şi mi-am zis că trebuie să fie ceva de capul lui, în cazul ăsta. Aşa că am luat legătura cu cei de la Urbo pentru a afla mai multe, pentru că mi-a plăcut conţinutul site-ului şi felul în care se îmbunătăţeşte constant: de la lansarea de anul trecut Urbo a strîns aproape 25.000 de locuri de interes bucureştene. Zic bucureştene, fiindcă Urbo este disponibil şi în alte oraşe (Cluj, Iaşi, Braşov, Constanţa, Ploieşti, Sibiu – şi altele).

La ce mă interesează pe mine – restaurante, cofetării, patiserii – sînt peste 2300 de firme înregistate; din astea, aproape 1000 sînt restaurante; cofetării – vreo 150. Fireşte – nu sînt toate, dar sînt multe.

Dacă vrei să adaugi firme, restaurante sau alte locuri de interes şi să-ţi dai cu părerea despre ele, trebuie să-ţi faci un cont de Urbo, dar se lucrează la posibilitatea logării din contul Facebook (la Hotpot te loghezi cu adresa de GMail). Urbo e şi mobil – are aplicaţii pentru IPhone şi telefoanele Android.

Ce să mai zic? De la ei ştiu că au 5800 de utilizatori înregistraţi care contribuie cu păreri, recomandări şi informaţii, că se apropie de 20.000 de vizitatori pe zi şi că au strîns – din toată ţara – mai bine de 45.000 de locuri pe harta lor interactivă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>