despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

1 Martie 1934

scris de Venera E. Dumitrescu-Staia

O zi importanta deoarece asteptam Primavara si iata ca sosise, ca întotdeauna pomii erau înfloriti, ghioceii se zbateau si ei sa iasa la lumina Soarelui, iar prietenii parintilor mei care aveau mijlocul de deplasare pe 4 roti, destul de rar în acele vremuri, ne invitau întotdeauna la o plimbare sa vizitam împrejurimile minunate ale Bucurestiului, în natura minunata a zilelor de Primavara – care nu se lasa mult asteptata ca în zilele noastre ale anului 2019, aici la Polul Nord, unde fulgii de zapada înca ne viziteaza…

În imagine, ne aflam în Parcul Snagov cu scumpii mei parinti si frate, care ne instalasem precum niste „vedete” ale anului 2019.

Era o imagine „avangardista” la acele vremuri, totusi parintii s-au pretat dorintei noastre, îndrazneata în acei ani.

Atât fratele meu, cât si subsemnata, nu am avut niciodata veleitati de „vedete”. Amintirile, ramân amintiri tot restul vietii, precum Tara, frumusetile naturii României si… prima iubire.

NOROC SI LA MULTI ANI CU SANATATE!

„Vine, vine Primavara/ Se asterne în toata tara/Floricele pe câmpii/Hai, sa le-adunam copii/ Creste, creste, iarba creste/Iar frunzisul se mareste…”

Despre istoria Mărțișorului, puteți citi aici.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>