despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Urme ale trecutului (II) Calendare de buzunar 1965 (VI)

de C. D. Mocanu și HM

Iată o comandă de calendare a O. C. L. „Alimentara” a raionului 16 Februarie din Capitală. Ca să ne raportăm la sintagme actuale, iată că instituțiile vremii aveau bugete de publicitate.

Ce găseam în unitățile de alimentație publică din piața Ilie Pintilie (adică Matache), de pe Berzei și de pe Nuferilor (adică Berthelot, dar și Alexandru Popov)?

Cafea și ceai…

… produse zaharoase „hrănitoare și gustoase” – jeleuri de fructe, ciocolată mocca și amăruie, caramele, dropsuri, bombonele – aș da orice să mai fie pe undeva, azi, bomboanele amandine pudrate cu cacao!

… și nectarul de fructe „gustos și hrănitor” de caise, gutui, pere, piersici și prune – pe scurt, un „izvor bogat în vitamine”. În timp, nectarul autohton urma să fie depășit de cel bulgăresc.

Raionul 16 Februarie se mai numise și Gheorghiu-Dej; mai apoi, după ce raioanele au fost transformate în sectoare și sectoarele însele s-au mai comasat, a cam devenit, în mare parte, sectorul 6.

Va urma!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>