despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la cofetărie în presa vremii

Dragii moșului, nu-i așa c-am uitat ce bunătăți se făceau la cofetărie odinioară – cu pricepere și rafinament?

Ia să citim, dintr-o reclamă a cofetăriei „Scala” de acum fix juma’ de veac, cam după ce ne lingeam deștele:

Parfeuri, casate, bomboane fine, rulouri cu cremă, ștrudele și trigoane cu brînză de vacă, ștrudele cu caise, plăcinte cu mere, torte cu cremă de nuci (Alcază), pateuri cu brînză și cu carne, batons salés, langues de chat, mille feuilles, pai parmezan, pișcoturi, fursecuri, vol au vent (de umplut cu ciuperci), scoici, coji indiene, coji meringue, tarte linzer, blaturi de tort, țigarete, frișcă…

Cofetăria, deschisă pînă la miezul nopții.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

6 comments to la cofetărie în presa vremii

Leave a Reply to Ando Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>