despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Vacanțe și veri…

scris de Venera E. Dumitrescu-Staia

Cu nostalgia anilor care se scurg mult prea repede, cel puțin de câțiva ani și în prezent, trecutul nu este trecut sau uitat, ba este chiar foarte, foarte prezent, atât în memoria cerebrală, cât și cea scrisă pe agende, fotografii, scrisori sau ilustrate. Memoria mea cred că este fixată destul de bine în cutia craniană, pe care nu o las să ruginească, motiv pentru care mă bucur că pot să le fac cunoscute celor interesați, de felul cum copiii, pâna la vârsta de majorat, care în acei ani era la vârsta de 21 ani, petreceau vacanțele cu părinții, alții în colonii de vacanță organizate de stat sau de școli. Vacanța școlară începea de la 1 Iulie și ținea pâna la 1 Septembrie.

Personal, atât eu cât și fratele meu, cu doi ani mai mare, nu am devenit independenți decât după 21 ani, când terminasem studiile superioare și devenisem autonomi din punct de vedere material sau căsătoriți.

Îmi amintesc de zilele frumoase de vară petrecute la Timișul de Sus (vezi imagine), aproape de Brașov, imaginea din bazinul aflat în terenul ce aparținea Primăriei Sectorului 3 Albastru, iar pentru a avea acces trebuia acordul primarului. Tatăl meu a obținut acordul, iar marele avantaj a fost că se includea și accesul la pensiunea unde puteam sa servim cele 3 repas-uri.

În concluzie, afirm cu convingere că anii cei mai frumoși ai copilariei au fost cei petrecuți cu părinții și fratele meu.

1 comment to Vacanțe și veri…

  • Cristian Ioan

    Multumim!!!
    Formidabile imaginile, am fost la Timis II / Gaiser in 1977 si 1985, am remarcat bazinul, dar nu l-am vazut niciodata umplut cu apa …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>