despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: după 71 de ani, revine o statuie

scris de Ando

Spuneam că, probabil, acestea erau printre ultimile imagini din 1948 în care apare monumentul original ridicat în memoria lui Ion C. Brătianu, în rondul de la Universitate.

 

Din motive, ca întotdeauna, neelucidate, montarea şi inaugurarea noii variante a statuii a tot fost amânată, aşa că, din tărăgăneala asta dâmboviţeană, s-a ratat ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de anul trecut, s-a dus şi ziua aniversară de 560 de ani a Bucureştiului din septembrie, anul ăsta…

Acum, să vedem dacă, măcar luna asta, noua statuie va fi dezvelită!

3 comments to Din fugă: după 71 de ani, revine o statuie

  • Anonymous

    A inceput sa fie dezvelita, dar cred ca pe episoade. Astazi, doar partea de sus. Cred ca reprezinta unul din putinele lucruri bune facute in Bucuresti. Are o intarziere de 30 de ani. Oare se vor reface vreodata si celelalte distruse de comunisti? ( al infanteristilor, al cadrelor didactice etc.) Monumentele create de artistii contemporani te imbie la o voma in lighean. Sunt oribile. Oricum, cam 99% din trecatorii pe langa Universitate habar nu au pe cine reprezinta acel grup statuar si mai ales ce a facut pentru natia noastra acea persoana. Trebuie sa privesc acest monument mai indeaproape ca sa-l compar cu originalul.

    Cu toate acestea, felicitari comitetului de initiativa.

  • Bogdan

    Din păcate încă un monument prost amplasat și (în definitiv) prost realizat. Nu poate fi admirat decât când vor dispărea mașinile din București.

    • Ando

      Probabil că din cauza maşinilor, l-au şi amplasat mai sus- pe acea moviliţă – pentru că soclul celui iniţial pornea de la nivelul străzii.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>