despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

fuse 2019

Se mai duse un an! Ce-am mai făcut noi?

Am publicat o colecție strașnică: sute de calendare de buzunar editate între anii 1962 și 1974.

Am rînduit cele mai bune merdenele, cele mai bune gogoși, cele mai bune prăjituri și cea mai bună pizza.

Din presa vremii am găsit o istorie a loteriei, am văzut cum și-a sărbătorit Capitala 500 de ani, am fost martorii aselenizării… și inaugurării primei linii de troleu!

C. D. Mocanu a deslușit istoriile cartierului Primăverii, Palatului Societății de Gaz și Electricitate, lămpilor de iluminat Zürich și a străzii Nicolae Jitniță.

Tot el a publicat un articol de referință despre problemele energetice ale noului bulevard ce leagă Titanul de Splai.

De pe stradă am admirat micile plăcuțe cu numere, havuzurile, ceasurile publice și gardurile; ne-am adus aminte de șine vechi de tramvai, de chioșcurile anilor ’90 și de cum se construiau blocurile atunci; am mai numărat piețele publice ale Capitalei și multitudinea de locuri virane.

Ne-am pus în minte să ne dumirim ce mai înseamnă stația de autobuz pentru cetățeanul de azi, dacă mai există iureșul pieței de periferie, ce se mai întîmplă pe Platforma Pipera și dacă nu cumva, între blocuri, n-o fi loc pentru ca tinerii să-și petreacă vremea cu folos.

Ne-am plimbat prin oraș pe străzile Moise Nicoară și Drobeta și – ieșind din el – am fost la Sighișoara, prin părțile Sucevei, pe Litoral și iar pe la greci și la bulgari, trecînd să vedem Sofia.

Pe scurt – treabă bună.

2 comments to fuse 2019

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>