despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: oraşul nu stă

scris de Ando

Schimbările imobilare de prin oraş se succed, în ultima vreme, „pe repede înainte!” Se demolează clădiri, se construiesc alte clădiri, multe se renovează sau se modifică. De exemplu: corpul de clădire de pe Matei Millo, din spatele Palatului Telefoanelor a fost ras. Se va ridica, în loc, un nou complex.

În paralel, chiar peste drum, şantier deschis pentru un alt bloc.

În altă parte a oraşului, în septembrie 2018, pozam pentru „case căzuteaceastă clădire de pe strada Dr. Staicovici 57. Acum câteva zile, am ajuns din nou prin zonă şi la adresa respectivă avem un nou bloculeţ.

Tare mi-e că, în curând, ca să ţinem cât de cât pasul cu modificările, va trebui să facem un nou serial.

Ajungem și-n Nord, unde Cristian Malide ne-arată silueta noului bloc „Ana Tower” care s-a ridicat de curînd în locul fostei grădinițe a Casei Scînteii, vizavi de „scheletul” lui Puzdrea.

3 comments to Din fugă: oraşul nu stă

  • Pacat de cladirea aceea modernista de birouri anii ’60 (cred) din spatele Palatului Telefoanelor, nu au mai ramas prea multe ca ea in Bucuresti si prevad ca in curand vor disparea si restul. In general patrimoniul arhitectural al acelor timpuri (mai ales cel de birouri/industrial) este total ignorat, a fost un pic de tam-tam creat de niste baieti mai destupati la minte atunci cand s-a “renovat” fara pic de creier sediul modernist al Termoelectrica (parca) de pe Hristo Botev colt cu Mosilor, dar de atunci au trecut deja peste 10 ani si nu am mai auzit nimic de genul asta, desi demolarile si “re-conditionarile” au continuat.

    Despre gradinita aceea de pe langa Casa Scanteii s-a scris un articol intr-un numar al revistei Arhitectura RPR de prin ’50 sau ’51 (il am acasa, ratacit intr-un maldar de alte carti si reviste), stiu ca articolul continea niste planuri si chiar si niste poze, posibil sa se gaseasca deja online prin vreo arhiva, ceva. Fusese construita pentu copiii angajatilor care lucrau la Casa Scanteii.

    • hm

      O centrală Romtelecom refăcută cu oareșce ștaif, pe Iorga:
      https://www.simplybucharest.ro/?p=42472
      Dar, da: o să se piardă de tot genul ăsta arhitectural

    • Ando

      Ştiu din surse sigure, de la o persoană care a lucrat mulţi ani acolo, că acel pavilion din spatele Palatului Telefoanelor a fost serios zguduit de cutremure (în special de cel din martie 1977).Deci, nu prea mai prezenta siguranţă.Personal, mă tot întreb care va fi soarta Palatului Telefoanelor pentru că circulă tot felul de zvonuri.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>