despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Patinoarul Flamaropol, deocamdată, un schelet în tăcere

scris de Ando

Din vara anului trecut, de când primăria generală a reziliat contractul de lucrări la noul patinoar, nu mai avem nicio veste: cine, cum, când va prelua şantierul şi va finaliza acest important obiectiv al oraşului.

Pornind cu socoteala de la data demolării vechiului patinoar, intrăm, aşadar, în al cincilea an de bălmajeli, amânări şi promisiuni.

Estimările făcute la finalul lunii octombrie, anul trecut, de cei de la „Gazeta Sporturilor sunt sumbre: doar circa 35% din proiect este gata!

Rămâne firava speranţă ca, măcar, anul ăsta (nu de alta, dar 2020 e an electoral) să ridice cortina tăcerii şi să dezmorţească, cumva, acest chinuit proiect.

… și ce viață, ce mai veselie era aici acum 60 de ierni!

6 comments to Patinoarul Flamaropol, deocamdată, un schelet în tăcere

 • Marian

  Erau sa faca pocinogul si cu patinoarul lui Tiriac, cu linia ferata de la aeroportul Otopeni!

  • Nu are nicio treabă linia de Otopeni cu patinoarul lui Ţiriac, sunt vreo 600m între obiectiv şi traseul liniei. Doar că Ţiriac voia caşcaval mai mult… în fine, instanţa nu a admis decât 2 cereri de întrerupere a lucrărilor şi niciuna nu e de la Ţiriac (una e de la Comtel Focus şi una de la o persoană fizică).
   Mai mult, patinoarul lui Ţiriac e amplasat într-o hală uşoară, nu e o construcţie cu structură de beton ca cel din parcul… să-i zicem 23 August, că nu mai ştiu cum îi spune. Ipotetic vorbind, Ţiriac poate să îl demonteze şi să îl mute în alt loc în câteva săptămâni dacă vrea.

   • Ando

    @Dr2005: Fostul parc “23 August” se numeşte, acum, parcul “Naţional”.Bănuiam eu că nu-i ceva cuşer în diferendul patinoar-Ţiriac cu linia ferată pt. aeroport.Trebuie să câştige şi el ceva de aici!

    “O concluzie utilă ce a reieşit din discuţie se referă la beneficiile construirii unei staţii de tren în imediata apropiere a patinoarului care să ofere o accesibilitate mai bună pentru sportivii care doresc să utilizeze Patinoarul Ţiriac-Telekom Arena…”
    Citatul este preluat de aici: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/01/14/comunicat-de-presa-fundatia-ion-tiriac–431665

   • hm

    Sigur nu trece mai aproape de construcția lui Țiriac?

 • C.D. Mocanu

  Lipsa îndelungată a patinoarului din complexul sportiv „23 August” are și un efect ascuns. A dispărut baza de selecție a hocheiului bucureștean și nu numai. Mulți dintre băieții cartierelor dinprejur (locuiesc în zonă) se visau vedete ale sportului cu crosă și puc. Înainte de 89 pe scara mea erau trei tineri practicanți ai hocheiului pe gheață.

 • Cristian Ioan

  @ C.D. Mocanu,
  NU MA MIRA!

  Mai tineti minte olimpiada de la Sidney?
  pe atunci citeam in ziar (da, mai existau ziare tiparite pe hartie!)ca in orasul Sidney exista MAI MULTE patinoare decat in toata Romania!

  Pe undeva de asteptat, toata lumea stie ca Australia are capitala la Canberra, deci Sidney este probabil capitala Norvegiei, sau a altei tari nordice, este perfect firesc sa aiba multe patinoare …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>