despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Soluția aleasă

Sînt prea aproape alegerile locale și – ca de fiecare dată – nici acum nu știm în cine, ca bucureșteni, să ne punem speranța: nu există nici un contracandidat.

Senzația cetățeanului este că opoziția se-ndreaptă iar spre soluția „decât să fie cel mai bun, mai bine să fie cel care pierde cel mai elegant”.

Ne-am obișnuit – nu-nseamnă că ne convine.

Acest candidat a lipsit și în 2008, și în 2012, și-n 2016.

Știu că-l avem pe Nicușor Dan, un challenger tradițional care n-a învățat și n-a înțeles mai multe în toți anii ăștia, rămînînd același personaj romantic. Dar nici alte fețe, alte opțiuni profesioniste nu avem: Vlad Voiculescu este cumplit de habarnist iar Ciprian Ciucu – cu tot discursul coerent și cu viziunea sănătoasă și cuprinzătoare – nu pare-a fi luat în seamă de ai lui.

Mergem așadar, tacit, spre soluția monstruoasă a inamicului folositor – Gabriela Firea – pe cît posibil lăsat fără dinți din punct de vedere instituțional.

… vă spun un secret – nu merge.

16 comments to Soluția aleasă

 • Lasa ca nu e contracandidat, mai trist e ca asta arata ca nu exista viziune ci doar oportunisti. In mod clar nu o sa-l includ intre oportunisti pe Nicusor, oricate defecte ar putea sa aiba si sigur are unele (http://a-craciunescu.blogspot.com/2015/01/despre-adevaruri-neadevarate.html)

 • Dan

  Chiar, nu candidează fostul președinte?

   • Dan

    Mai trăiește respectivul? În ce an suntem?

    • hm

     Din păcate sîntem în anul în care Opoziția nu are nici o idee despre ce și cum să-nceapă să facă ceva.
     N-are pregătite drafturile celor 20-30 de hotărîri de consiliu care trebuie luate-n prima ședință de după alegeri. N-are pregătite strategii. N-are pregătite mijloacele materiale și umane pentru a gestiona ce vrea să cîștige.

 • Ando

  Percepţia mea este că Nicuşor Dan, după “bobârnacul” luat de la conducerea USR, este deosebit de circumspect cu toate partidele politice care îi oferă acum (verbal) sprijin.Pe undeva, încearcă să-şi prezerve mai vechea sa imagine de independent.Zgârcit şi în declaraţii şi în apariţii…Mi se pare mie, dar parcă este mai lipsit de entuziasm ca acum patru ani? Sau a simţit din plin ce înseamnă a fi cu adevărat în “miezul” politicii, să faci permanent compromisuri? În rest, îmi menţin părerea: Gabi Firea are şanse să câştige dacă va fi un singur tur.Să vedem şi campania.

 • PNL nu se mai poate fofila cu tupeu și nesimțire imbecilă cum a făcut-o cu candidații în bătaia de joc din 2016.
  Dacă acești PNL și USR nu se trezesc la realitate, voi fi unul din mulții care vor contribui la ștergerea oricărei șanse ca aceste partide egotice, imature și iresponsabile să mai ajungă curând să promită sau sa mai candideze la ceva în anul 2024.
  Dacă anul 2020 va fi ratat, voi face tot ce pot eu ca cetățean ca acesta să fie ultimul lor an.
  Dacă dezastrul conturat se va îndeplini în acest an, nu mai vreau să văd pe nicăieri sigla USR și nici PNL.
  Vreau să văd desființarea acestor partide cu demisii în masă și înființarea altor grupări cu oameni care acum sunt mituiți/îndepărtați din prima linie cu funcții sau excluderi.
  PNL și USR, în condițiile certului dezastru din acest an, nu mai au nicio utilitate, nu merită nici măcar un loc la masa promisiunilor mincinoase.
  Anul 2020 este ultimul lor an, este ultima șansă de a renaște speranța sau de a ajunge la groapa de gunoi.

  • hm

   viitorul este în coalizarea și „profesionalizarea” inițiativelor locale. Mă așteptam să nu fie așa un viitor îndepărtat și că experimentul USR să fie mai reușit – și în orice caz, nu atît de opac la îmbrățișarea acestor inițiative.

 • Cristian Ioan

  @hm,

  Dar spune tot adevarul: Nicu Shordan, alias Mucushor, este vandut corporatilor multinationale lacome, si isi mai si pune cortul electoral in mijlocul durului, de te impiedici de el!
  Cati copii are???
  In schimb, Duamna Fierea este extrem de prolifica!

  Normal ca o sa o votam tot pe Gabitza, ca ne da vochere, si excursii gratuite, si iepurasi luminosi de Pasti!

  Si o sa faca STB-ul gratuit pentur toata lumea, si Gigacaloria gratuita!
  Si – daca o lasam in continuare la conducere – o sa inaugureze si metroul de Drumul Taberei!

 • Nu e doar mesaj cu emotie, e disperare!
  Da, îi cer PNL să NU aibă candidat deoarece nu are cadidat și nu va fi în stare să aibă candidat.
  Abureala cu sondaje și analize interne e pentru copii de grădiniță.
  Dacă PNL aveau candidat, era deja cunoscut de acum un an, la fel cum sunt și ceilalți candidați (Nicușor și Firea)
  Rolul partidelor este foarte important, de vazut daca va fi important rolul anumitor partide din 2021.
  Dacă, totuși, PNL va avea candidat, așa de formă, din orgoliu, să pună pe cineva absolut necunoscut sau extrem de antipatic, nu cred că-i va fi greu să găsească specimene corespunzătoare pentru acest lucru.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>