despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Potpuriu de martie

scris de Ando

Ce mai găsim noi pe ziduri şi pe maşini când hoinărim prin oraş, cu sau fără un scop anume?

Păi, să ne uităm, mai întâi, la ceva reclame. Unele sunt stupide, cum e cea de aici:

A auzit cineva de „salamier”? In dexonline nu există, dar noi, mai ai dracului, avem unii chiar de TOP!

Reclamele astea de la PROFI nu rup inima târgului dar, măcar prin combinaţia text cu imagine, poţi să le foloseşti în scop… didactic pentru că mie îmi sugerează nişte pagini de abecedar. Adică, în plimbare fiind cu cel mic, îl pui să buchisească literele şi să completeze textul cu leguma, fructul sau orătania din imagine.

Mult mai inspiraţi îmi par cei de la Terasa OBOR care îşi promovează cinstit, lăutăreşte, berea şi micii (chiar sunt buni, pe verificate), fără fasoane de mari „advertiseri”:

Incontestabil, engleza se înşurubează tot mai vârtos în viaţa noastră. Dovada?

Deşi, dacă mă gândesc bine, slănina fără palincă şi ceapă e cam ca… „love” fără partener!

La aşa casă, cu aşa poartă, cum naiba să scrii, ca tot săracu’,  „Câine rău”? Păi atunci, degeaba ţi-ai mai luat ciobănesc german. Aşa, înţelege tot românul că, pe langa BMW sau Merţan, ţi-ai tras şi un câine nemţesc.

Parterul acestei clădiri e în plină renovare. Nu ştiu ce se va deschide aici, dar cu un asemenea desen, lângă intrare, cam ce clienţi ţi-ai propus să-ţi calce pragul?

Deseori, talentul unora din concetăţeni în ale graficii, se revarsă şi asupra maşinilor. Iată, cineva ţine morţis să-i cunoaştem toţi membrii familiei.

Altul ne informează că la bordul maşinii cineva e un pic dusă cu pluta dar, dacă păstrăm distanţa, avem şansa să scăpăm teferi.

În mod sigur, proprietarul acestei maşini iubeşte năzbâtiile fomistului pisoi al lui Simon pentru că vrea să-şi amintească de el la fiecare alimentare cu combustibil.

Să recunoaştem însă că toţi ăştia sunt mici copii pe lângă acest iubitor de basme care şi-a acoperit întreaga capotă a Golfului cu o scenă din „Frumoasa şi Bestia”.

Pentru cei care au avut răbdarea să ajungă la finalul acestei amestecături, avem un mic cadou! E vorba de acest desen, care – mie – nu-mi spune nimic, dar pe care unul din cei mai mari furnizori de fotografii „stock” îl vinde. De la noi îl puteţi prelua gratuit. Vă asigur că este fotografia mea şi singura părere de rău e că nu-mi aduc aminte unde l-am pozat ca să şutesc şi bucata de zid ☺

3 comments to Potpuriu de martie

  • C.D. Mocanu

    Salamieri, da? Năucii aștia nu au habar că ei sunt nedemnii urmași ai unor dinastii bucureștene de meseriași care purtau cu mândrie titlul de MEZELARI: Frații Pescaru, Patzac, Frații Rochus, Podsudek, Frații Baciu. Ei își onorau breasla, orașul și clienții. Lor li se adăugau sutele de mici producători care în carmangerii de cartier produceau bunătăți pentru cârciumile de mahala frecventate fără reținere și de „clienți subțiri”. Salamierii ăștia sunt doar niște CÂRNĂȚARI!
    P.S. Și nu mai pun la socoteală siluirea limbii române!

  • Cristian Ioan

    Superbe!

    multumim, Ando!

    nu le stiam, nici cele de pe masini, imaginile sunt binevenite!

    Doar reclama cu SALAMIERII o vazusem …

    • Ando

      @ Cristian Ioan:Mulţumesc, Cristi. Realitatea vine peste noi şi nu o putem ocoli. Intr-adevar, reclama cu “salamierii” ocupa-la un moment dat- o grămadă de panouri stradale şi chiar devenise enervantă.N-am să pricep, niciodată, de ce se chinuie unii publicitari să inventeze cuvinte fără noimă! Dar e şi vina clientului (în cazul nostru: Meda) care acceptă astfel de variante.Oricum, răspuns mai bun decât cel dat, mai sus, de C.D. Mocanu nu găsesc.

      P.S. Clădirea de pe str.Traian 240 există încă, bineînţeles, tot mai deteriorată.Nu mai sunt dubiţele în curte. https://www.simplybucharest.ro/?p=48625

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>